1 0
Chifle umplute cu carne tocata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chifle umplute cu carne tocata

  • Medium
Share

Chiflele umplute e una dintre cele mai usoare si gustoase retete cu care va puteti intampina musafirii, sau poate constitui mancarea voastra la pachet . Cu siguranta va fi pe placul vostru :

Ingrediente chifle :

550 gr faina + 30 gr ( dupa caz) 150 ml apa calda, 150 ml lapte cald, 1 ou, 50 gr unt, 3 lingurite zahar, 20 gr drojdie proaspata, 10 gr sare, ou batut pt uns .

Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. In laptele cald punem untul taiat cubulete. Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia. Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chifle pufoase. Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jum de ora. Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de cerc cu o grosime de 0.5 cm. Cu o forma de 8 cm diametru decupam aluatul . 

chifle umplute 1 (1 of 1) chifle umplute 1 (1 of 1)-2 chifle umplute 1 (1 of 1)-3 chifle umplute 1 (1 of 1)-4

Sosul de carne tocata :

400 gr carne vita

1 ceapa medie

1 catel usturoi razuit

1 lingura ulei

sare piper

marar ( optional)

125 gr mozzarella

ketchup/sos de rosii

Ceapa o taiem cubulete marunte si o punem la calit in ulei  pana se inmoaie . Apoi adaugam carnea tocata, usturoiul razuit , asezonam cu sare si piper. Amestecam mereu si o lasam pana scade sosul, si carnea este facuta. O lasam putin sa se raceasca.

Pe fiecare cerc de aluat punem 1 lingurita  ketchup/sos de rosii , carnea tocata si apoi o bucata de mozarella . Avem grija ca 2 cm la marginea aluatului sa ramana gol pentru a putea aduna marginile si forma o bila.  Strangem cu grija marginile pentru a le sigila. O modelam usor in palma apoi o punem intr-o forma ceramica sau in tava unsa cu ptin unt. Lasam cam 3 cm intre ele deoarece vor creste. Chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. La final le ungem cu ou batut. Deasupra razuim cascaval . Le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana sunt rumene.

 

Lucky Cake

papanasi
previous
Papanasi prajiti
tort cu nuci si mousse de miere
next
Tort cu nuca si mousse de miere
papanasi
previous
Papanasi prajiti
tort cu nuci si mousse de miere
next
Tort cu nuca si mousse de miere
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
roxana

ce umpluturi mai putem folosi?

nico

Arata superb an văzut o postare în care a fost umpluta doar cu mozzarella nu găsesc reteta ce e diferit fata de aceasta?