1 0
Blat de vanilie vienez

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Blat de vanilie vienez

  • Medium

Ingredients

Share

Blat de vanilie vienez

dsc_1221

Blat vienez 

Usor si pufos, merge minunat cu creme delicate, mousse-uri si fructe. Este usor de pregatit si creste foarte frumos. Se poate insiropa usor.

Ingrediente ( tava de 18 cm ):

  •   faina 70 gr
  • amidon 20 gr
  • 1 lingura miere
  • 30 gr unt
  • 1 lingura lapte
  • 3 galbenusuri
  • zahar 30 gr
  • 3 albusuri
  • 60 gr zahar
  • un praf de sare
  • extract vanilie

Forma de copt o tapetam cu hartie de copt , apoi o ungem cu putin unt si presaram putina faina. Cuptorul il preincalzim la 180 grade. Mierea cu laptele si vanilia le incalzim usor, untul il topim si il lasam sa ajunga la temperatura camerei.

blat de vanilie vienezDSC_1197 DSC_1198

Prima data mixam galbenusurile cu 30 gr zahar, pana se deschid la culoare si devin pufoase. Apoi mixam albusurile pana devin spuma, adaugam cele 60 gr zahar in 3 etape. Mixam pana se dizolva zaharul si spuma devine lucioasa. Atentie sa nu batem albusurile prea mult, pana devin prea tepene, deoarece nu vom putea sa le amestecam. Acum punem laptele peste galbenusuri, si o treime din albusuri. Amestecam usor cu un tel. Apoi adaugam jumatate din faina amestecata cu amidon. Amestecam cu o spatula doar pana se omogenizeaza. Punem o treime din albusuri, amestecam usor , apoi restul de faina. La urma spuma de albusuri ramasa. Untul il amestecam cu 2 linguri din compozitie, apoi il turnam peste aceasta. Amestecam usor , ca sa nu dezumflam albusurile. Turnam aluatul in forma, ultima parte din compozitie, o turnam uniform peste tot. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. Apoi il scoatem si il lasam sa cada pe fund de la 10 cm , pe blat, asta pt a preveni sa nu se lase. Asteptam 5 minute sa se raceasca. Dupa asta scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca complet pe un gratar. Se feliaza in functie de nevoie . Enjoy !

 

 

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Turta dulce umpluta
next
Prajitura Delicia
previous
Turta dulce umpluta
next
Prajitura Delicia
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Piperea

Multumim pt retetele minunate! As avea si o rugaminte!…o reteta de blat cu alune ,care sa se preteze la o crema caramel…tot asa explicata,impecabil,cu tipsuri ,aveti?

Bisouscakes

Buna, daca adaug colorant ar fi ok pentru un Rainbow cake?Multumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here