5 0
Prajitura Delicia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Foi Cacao
450 gr faina
160 gr unt
80 ml lapte
100 gr zahar pudra
1 buc ou
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura cacao
Crema portocale
4 galbenusuri
50 gr amidon
150 gr zahar
400 ml lapte
100 m suc proaspat stors deportocale
1 buc coaja razuita de portocale
1 lingurita zeama de lamaie
150 gr unt
Frisca
300 ml smantana pt frisca
60 gr zahar pudra

Prajitura Delicia

  • 1 h
  • Ușor

Ingrediente

  • Foi Cacao

  • Crema portocale

  • Frisca

Distribuie

Prajitura Delicia

Foi de cacao moi, crema de portocale si frisca naturala. O prajitura usor de facut si foarte gustoasa. Se poate face si cu crema de lamaie, va fi la fel de delicioasa.

 

(Visited 15,989 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare foi cacao

Untul il scoatem din frigider cu 30 minute inainte. Eu folosesc robotul de bucatarie, se poate face si manual. Trebuie doar sa framantam repede. Toate ingredientele le punem in vasul robotului si mixam pana aluatul se leaga si se deprinde de pe peretii vasului. Aluatul il impartim in 3 parti egale. Intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara, cu dimensiunea de 25/35 cm , subtire de 2-3 mm. Ca sa fie mai usor eu il intind direct pe hartia de copt si il pun asa pe dosul tavii. Se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit , pentru 10 minute.

2
Gata

Crema de portocale

Laptele se amesteca cu amidonul si cu coaja de portocala, se pun pe foc mediu, invartim si il lasam pana se infierbanta. Galebnusurile le amestecam cu telul , cu zaharul si cu sucul de portocale . Cand laptele este fierbinte il turnam peste galbenusuri, Apoi inapoi in oala. Punem amestecam din nou la fiert la foc mediu, adaugam si zeama de lamaie. Amestecam mereu pana se ingroasa. Apoi o dam la o parte sa se raceasca. Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Dupa ce crema s-a racit , putem spuma untul cu ajutorul mixerului. Adaugam crema peste unt in 3 etape, mixand pana la incorporare.
Acum putem monta prajitura : Ungem foaia de cacao cu 1/3 din crema si continuam la fel cu cele 2 ramase. Dam la rece prajitura , de preferat acoperita cu o folie alimentara , peste noapte.
Frisca o batem si o punem pe prajitura doar a 2 zi. Deasupra se poate razui ciocolata ( optional). Daca doriti varianta cu lamaie, inlocuiti sucul de portocale cu lapte si adaugati in plus 1 lingura de zeama de lamaie.
Enjoy !

Lucky Cake

blat de vanilie vienez
anterioară
Blat de vanilie vienez
Pate vegetal din linte si ciuperci
următoare
Pate vegetal din linte si ciuperci
blat de vanilie vienez
anterioară
Blat de vanilie vienez
Pate vegetal din linte si ciuperci
următoare
Pate vegetal din linte si ciuperci

12
Lasa-ne un mesaj

avatar
6 Comment threads
6 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Mihoc LidiaLucky CakePipereaFlorymagdalena campean Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Cringus Clara-Maria
Vizitator
Cringus Clara-Maria

Buna ,Alina!Arata extraordinar prajitura pe care ai facut-o!Felicitari!Eram in cautare de prajiturele pentru sarbatori si…te-am gasit!Multumesc pentru reteta!

Lucky Cake
Vizitator

Multumesc Clara-Maria ! mai gasesti multe prajituri delicioase pe blog : Sumegi, Bounty , Brulee

oana
Vizitator
oana

cu ce putem inlocui amidonul?

Lucky Cake
Vizitator

Cu faina , insa trebuie pus o data si jumatate fata de cantitate de amidon

magdalena campean
Vizitator
magdalena campean

Imi plac f mult retetele tale. Felicitari!

Lucky Cake
Vizitator

Multumesc mult Magdalena 🙂

Flory
Vizitator
Flory

In varianta cu crema de lamaie, coaja de portocala se inlocuieste cu coaja de lamaie, nu? Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

In varianta de lamaie, se pun doar 2linguri zeama lamaie, restul se inlocuieste cu lapte, si desigur coaja de lamaie

Piperea
Vizitator
Piperea

Cele mai bune retete…multumim …cu cat timp inainte putem face foile pt sarbatori?

Mihoc Lidia
Vizitator
Mihoc Lidia

Bună seara! E trecut în rețetă amidon. Aș dori să îmi spuneți ce fel de amidon ați folosit. Vă mulțumesc!