3 0
Tort Poppy Lemon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Blat mac
6 buc oua
100 gr unt
300 ml lapte
200 gr mac
270 gr faina
240 gr zahar
1 lingurita Curd lamaie praf de copt
Curd lamaie
2 buc lamaie
2 buc oua
200 gr zahar
60 gr unt
5 gr Crema branza gelatina
Crema branza
600 gr branza fina de vaca
200 gr unt
300 gr compot ananas
215 gr zahar pudra
1/2 lingurita extract vanilie
5 gr Crema ciocolata alba pt ornat gelatina
Crema ciocolata alba pt ornat
200 gr crema de branza
150 gr ciocolata alba

Nutritional information

Tort Poppy Lemon

  • Pentru 14
  • Medie

Ingrediente

  • Blat mac

  • Curd lamaie

  • Crema branza

  • Crema ciocolata alba pt ornat

Distribuie

Tort Poppy Lemon

Va place macul ? daca da, mergeti la sigur cu acest tort. Are un gust proaspat , dulce -acrisor. Crema de branza, ananas si curd de lamaie. O explozie de arome !

tort-lemon-poppy-3

(Visited 2,784 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare blat 26 cm

Ouale cu zaharul le mixam pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Intre timp punem 200 ml lapte cu macul si untul la topit. Lasam sa dea in clocot de cateva ori, apoi oprim focul, adaugam lapte ramas rece peste cel fierbinte. Apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Cand ouale sunt batute suficient, adaugam laptele cu macul , amestecam usor cu o spatula de jos in sus de cateva ori, sa se omogenizeze amestecul. La final adaugam faina in 2 transe, si procedam la fel , cu spatula amestecam usor pana se omogenizeaza toata faina. Atentie sa nu amestecati prea tare , deoarece atunci compozitia pierde prea mult aer si nu creste frumos. Preincalzim cuptorul la 180 garde. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade timp de 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca complet.

2
Gata

Curd de lamaie

Spalam bine lamaile , razuim coaja intr-o oala mica, stoarcem zeama de lamaie si o punem peste coaja. Adaugam zaharul si ouale batute usor cu telul. Amestecam totul cu telul si apoi punem la foc mic spre mediu. De aici in colo folosim o lingura de lemn pt a amesteca. Crema de lamaie dureaza max 10 minute sa o facem dar nu avem voie sa ne indepartam de plita/aragaz. Amestecam mereu cu lingura, crema nu are voie sa fiarba. Din momentul in care scoate aburi, dam focul incet si o mai lasam 5-8 minute. Amestecam mereu. La final trebuie sa aiba consistenta unei budinci. O dam la o parte de pe foc. Untul il taiem cubulete si il adaugam in crema. Amestecam pana se incorporeaza tot. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare.

3
Gata

Crema de branza

Untul moale il mixam cu zaharul pudra pana devin pufos. Dureaza cam 4-5 minute. Apoi adaugam vanilia si crema de branza. Mixam inca 2 minute. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare. Ananasul il scurgem bine de apa si apoi il taiem bucatele.
Pentru crema de branza eu am folosit Frischa, este in genul cremei de branza Philadelphia .

4
Gata

Asamblare tort

Blatul il feliem in 3. Partea cea mai dreapta o lasam ultima, aceasta va fi capacul. Jumatate din cantitatea de curd de lamaie trebuie pastrata pentru decor. Eu am montat tortul intr-ul inel reglabil, dar se poate si in forma in care s-a copt blatul.
Punem 1 blat jos, apoi jumatate din crema de branza, cateva lingurite de curd de lamaie si 1/3 din bucatile de ananas.
Repetam inca o data operatiunea. La final punem ultimul blat. Acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider minim 4 ore, de preferat peste noapte.

5
Gata

Ornare tort

Pregatim crema pentru ornat : ciocolata alba o topim pe baie de aburi, apoi o adaugam peste crema de branza si amestecam energic cu telul. Cu aceasta crema imbracam intr-un strat subtire tortul, pe laterale si in partea de sus. Il dam la rece 30 minute. Intre timp incalzim din nou curdul de lamaie, acesta din cauza gelatinei s-a intarit, insa pe baie de aburi devine din nou usor fluid. Asa il vom putea turna pe marginea tortului , cu ajutorul unui pos, sau a unei pungi cu un capat decupat. Ornam cu ananasul ramas si il pastram la rece. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Cornuri umplute moi si pufoase
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
următoare
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
anterioară
Cornuri umplute moi si pufoase
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
următoare
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare

6
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ADRIANALarisaLucky CakeDana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Dana
Vizitator
Dana

Buna!poti, te rog, sa mi spui cat zahar trebuie pt blat? La ingrediente nu scrie:(

Lucky Cake
Vizitator

Multumesc de atentionare, am trecut si cantitatea de zahar

Larisa
Vizitator
Larisa

Buna,am o curiozitate,crema nu se intareste la rece prea tare si devine gretoasa din cauza untului?

Lucky Cake
Vizitator

Larisa , daca mi se parea gretoasa nu o mai publicam 🙂 , cantitate de unt e mica comparativ cu branza si ananasul

ADRIANA
Vizitator
ADRIANA

Imi poti spune cum ie crema de branza pe care o folosesti te rog??

Lucky Cake
Vizitator

eu folosesc Exquisa sau Philadelphia, insa merge si Goldessa