Am tot facut aceasta reteta de blat , si mi se pare grozava. E un blat usor, pufos, se poate insiropa si combina cu diferite creme. Il veti regasi in diverse retete de tort : Tort Rose, Tort Andrea , Tort cu mascarpone si capsuni
Ingrediente:
Blat tort caco ( 22 cm)
- 120 gr faina
- 40 gr cacao
- 5 oua
- 2 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 50 gr unt topit si racit la temp camerei
- 5 linguri apa
Punem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute. Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate. Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute. Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare. Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.
Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro Distribuie mai departe , multumesc 🙂