0 0
Placinta cu spanac si branza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Placinta cu spanac si branza

Share

Am pregatit o placinta minunata cu spanac. E primavara si e momentul sa ne vitaminizam.Se prepara repede , si se consuma si mai repede, e grozava ca aperitiv atunci cand ai musafiri.

Ingrediente:

Aluat:

250 gr faina

1 linguita sare

120 ml apa rece

60 gr untura moale(unt 82 % grasime)

Umplutura:

350 gr spanac

2 cepe verzi

marar proaspat

150 gr  telemea vaca

2 oua

125 gr mozzarella

piper

 

Preparare:

punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.Framantam aluatul pana devine neted(minim  10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt.Il punem in forma de copt, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider 1/2 ora.

Spancul il spalam si il maruntim.Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam cepa verde taiata rondele si calim 2-3 minute,adaugam spanacul si piper si lasam la foc mic spre mediu pana se inmoaie spanacul(cam 7-8 minute).Sfarmam branza si batem ouale, gustam branza si daca este sarata nu  mai punem sare in spanac.Amestecam branza cu spanacul si 2/3 din oua si le punem peste aluat.Feliem mozzarella si o punem deasupra.Aluatul care atarna pe margini il aducem spre centrul formei de copt , acoperind placinta precum in imagine, la final o ungem cu restul de ou batut.O coacem la 200 grade pana capata o culoare aurie, cam 35- 40 minute.O lasam la racit 15 minute apoi o servim.Pofta buna!

Lucky Cake

previous
Tort cu mousse de capsuni
next
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata
previous
Tort cu mousse de capsuni
next
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments