0 1
Prajitura Crema , cu unt de arahide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat Cacao
Reteta o gasiti mai sus in descriere, eu am folosit tava patrata de 24 cm
Sos caramel
200 ml smantana pt frisca
50 gr unt
250 gr zahar
Crema de unt de arahide
400 gr crema de branza
150 gr unt de arahide
150 ml smantana pt frisca
100 gr ( sau mai dulce daca va place ) zahar pudra
Glazura Ciocolata
150 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
50 gr smantana pt frisca
Ciocolata Reese's decor

Nutritional information

Prajitura Crema , cu unt de arahide

  • 70 min
  • Serves 16
  • Easy

Ingredients

  • Blat Cacao

  • Sos caramel

  • Crema de unt de arahide

  • Ciocolata Reese's decor

Share

Prajitura Crema , cu unt de arahide

Un rasfat pentru papilele mele gustative : dulce sarat. Decadent de buna, blat cacao, crema din unt de arahide, glazurata cu caramel si glazura de ciocolata. Caloriile nu se numara, se serveste in portii mici šŸ˜› Ā Reteta pentru blatĀ https://luckycake.ro/retete/prajitura-bounty/

 

Steps

1
Done

Sos Caramel

Prima data pregatim blatul, apoi sosul caramel.
Pentru sosul caramel : caramelizam zaharul, pana devine auriu spre aramiu, atentie sa nu il ardem. Apoi adaugam untul taiat cubulete, cate unul pe rand pana se topeste , amestecam usor cu spatula . La final punem smantana pt frisca ( la temp camerei ) , turnam cu grija si mai lasam sa fiarba 1 minut la foc mic. Dam sosul la o parte. Cand acesta se raceste, va deveni mai consistent.

2
Done

Crema de unt de arahide

Crema de unt de arahide se face foarte usor. Scoatem crema de branza din frigider , apoi batem frisca cu zaharul pana devine teapana. Amestecam crema de branza cu untul de arahide cu mixerul pana devine usor pufoasa, si e bine omogenizata. Am luat 2 linguri din frisca si cu ajutorul telului le-am amestecat in crema de arahide . Apoi am adaugat si restul de frisca si am amestecat cu grija pana a devenit cremoasa.

3
Done

Peste blatul racit intindem crema cu o spatula. Apoi punem 3-4 linguri de caramel racit la temperatura camerei. Dam la frigider prajitura pana pregatim glazura.

4
Done

Pentru glazura punem frisca la incalzit, cand ajunge la punctul de fierbere o dam la o parte. Punem ciocolata si o lasam 1 minut pana se topeste. Amestecam cu telul pana toata ciocolata e topita. O turnam cu grija peste prajitura. Deasupra ornam cu bucati de ciocolata cu unt de arahide . O dam la rece minim 1 ora, apoi se poate servi . Enjoy !

Lucky Cake

Salata de paste cu pui
previous
Salata de paste cu pui
Briose umede cu crema de branza si ciocolata
next
Briose umede cu crema de branza si ciocolata
Salata de paste cu pui
previous
Salata de paste cu pui
Briose umede cu crema de branza si ciocolata
next
Briose umede cu crema de branza si ciocolata
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments