4 1
Tort cu mascarpone si capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu mascarpone si capsuni

  • Serves 14
  • Medium
Share

Tort cu mascarpone si capsuni

Un tort minunat pe care il putem face pentru evenimentele speciale din familie. Cei dragi se vor bucura cu siguranta, si il vor savura din plin. Este fin, delicios si de sezon . Spor la treaba 😉

Blat cacao:

 

120 gr faina

40 gr cacao

5 oua

2 galbenusuri

150 gr zahar

50 gr unt topit si racit la temp camerei

5 linguri apa

 

Punem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute.

Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate.

Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 23 m tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute.

Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare.Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.

 

Crema mascarpone tort : 


250 gr mascarpone

200 ml smantana pt frisca
100 gr zahar
100 gr ciocolata alba
 
batem frisca cu zaharul ,apoi adaugam mascarponele si mixam pana amestecul devine omogen. Ciocolata alba o topim si o adaugam peste crema, amestecam bine.
 

Crema de capsuni

 
500 gr capsuni congelate/ proaspete
150 gr zahar
1 lingura zeama lamaie
coaja rasa de la o lamaie
50 ml apa
 
Capsunile le punem intr-o tigaie , adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si coaja rasa. Lasam totul la foc mediu 8-10 minute pana se evapora apa si capata consistenta unui gem . Lasam sa se raceasca.
 

Pt ornat :

 
300 ml smantana pt frisca 
100 gr zahar
 
 Blatul il feliem in 3. Peste primul blat punem jumatate din crema de capsuni, apoi jumatate din crema de mascarpone, continuam la fel cu al 2 blat. La final punem ultimul blat. Dam la rece o ora , apoi il putem orna cu frisca batuta cu zaharul . Il decoram cu capsuni . Servim rece . Enjoy!  

Lucky Cake

dovlecei in crusta de parmezan
previous
Dovlecei in crusta de parmezan
paris-brest si o crema pralinata
next
Paris – Brest si o crema pralinata
dovlecei in crusta de parmezan
previous
Dovlecei in crusta de parmezan
paris-brest si o crema pralinata
next
Paris – Brest si o crema pralinata
Subscribe
Notificare despre
guest
27 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Lore

A facut cineva si I-a iesit? Mie blatul mi-a iesit ca o scandura. De la ce sa stea pufoasa????

Roxana

S-ar potrivi si blatul umed de cacao pe care il aveti postat?

Roxana

Revin cu o intrebare, pt ce dimensiuni de tort este potrivita cantitatea aceasta de crema?

Silvia

Buna ziua, acum m-am apucat sa fac tortul si am tava de 24 cm, trebuie sa modific gramajele ? Multumesc

Nicoleta Goana

Bună seara, spune-mi te rog, dacă fac blatul,îl pot ține în frigider 4 zile până fac tortul??
Mulțumesc!

Maria

Buna ziua. Căpșunile trebuie tăiate cubulețe mici ?

Ale

Pentru blat am o tava cu diamentrul de 26 cm, imi puteti spune va rog CE cantitati sa folosesc?

Ale

Ciocolata a-ti topit-o pe baie de aburi?

Ale

Multumesc frumos

Andreea

Bună ziua pentru blat am o tava de 16 cm, ce cantități ar trebui să pun? Vă mulțumesc!

Georgy

Delicios!! Se face foarte usor, cred ca ar fi trebuit sa il insiropez putin blatul dar si asa este foarte bun!

Mimi

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot îmbrăca în pasta de zahar tortul.Multumesc