Ingredients
-
215 gr ciocolata
-
115 gr unt
-
2 linguri cacao
-
155 gr zahar
-
80 gr faina
-
3 buc oua
-
un praf de sare
-
crema de branza si fructe
-
200 gr crema de branza
-
1 buc oua
-
50 gr zahar
-
125 gr fructe de paudure congelate/ proaspete
-
2 linguri faina
Black Forest Brownie
Cu aceasta brownie impac toata familia, are ciocolata, branza si fructe. E combinatia perfecta pentru un rasfat rapid si delicios. Foarte usor de facut , gata in 30 minute, asa ca hai la treaba 😉
Steps
1
Done
|
Preparare brownie ( tava de 20/25 cm )Topim ciocolata cu untul, apoi le lasam sa se raceasca usor, amestecand din cand in cand cu telul. Adaugam zaharul, mixam, apoi cate un ou pe rand , si mixam dupa fiecare. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si sarea. Incorporam faina cu telul, cu grija . Turnam amestecul in tava tapetata cu hartie de copt. |
2
Done
|
Crema de branza si fructePentru prepararea aceste creme de branza , punem zaharul peste branza, amestecam energic cu telul, apoi adugam oul si 1 lingura faina, amestecam din nou pana totul este fin . Cealalta lingura de faina o presaram peste fructele congelate, si scuturam usor sa le acopere bine. Turnam crema de branza peste compozitia de ciocolata si cu o spatula o amestecam usor , o marmoram , cu cea de ciocolata. Daca o amestecam prea mult , se va pierde aspectul marmorat. Punem fructele peste cele 2 compozitii si le presam usor. |
3
Done
|
Coacem in cuptorul preincalzit 25 minute la 180 grade. Servim dupa ce se raceste la temperatura camerei . Enjoy ! |
Am si eu o intrebare… Oare merge sa pun Nuttella in loc de ciocolata?? Daca da, trebuie aceeasi cantitate de unt? Multumesc!
Cred ca merge si cu Nutella, aceeasi cantitate as pune eu 🙂
Cam ce dimensiune are tava?
Dupa cum e descris si in reteta este ede 20/25 cm 🙂
Daca vreau mai mult pot sa dublez ingredientele si cum se primeste?
Se pot dubla ingrediente, coaceti cu 10 minute mai mult, in rest procedati la fel
Eu am dublat dar am păstrat timpul de coacere, a ieșit perfect!
MA bucur Simina ! sa aveti pofta 🙂
Ce fel de crema de branza se pune? Sarata, gen Almete sau dulce, Mascarpone? Multumesc
Buna Sorina, crema de branza usor sarata gen Philadelphia
Cu branza proaspata de vaci, gen Pilos, nu merge?
Ba da , se poate folosi si aceea 🙂
Ar trebui sa iasa scobitoarea curata in momentul in care o introduc in prajitura?
Nu, ea ramane usor umeda, mai ales in centru.
Fructele se decongeleaza înainte?
nu, se folosesc congelate
Cand am scos-o din cuptor avea un lichid pe margine. Cred ca am gresit cu ceva in reteta sau branza nu a fost ok. Am folosit Lurpak.
Poate fi de la fructe, daca ai folosit congelate, se poate sa fi lasat apa