Ingrediente
-
425 gr faina
-
20 gr drojdie proaspata
-
75 ml apa
-
120 ml lapte cald
-
40 ml ulei
-
25 gr unt
-
1 buc oua
-
1/2 lingurita sare
-
50 gr zahar
Covrigi turcesti
Numai buni de mancat ! Aluat moale pufos, usor dulceag , sunt grozavi calzi 🙂
(Visited 32,199 times, 1 visits today)
Pași
1
Gata
|
Preparare covrigi turcesti |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Au iesit minunati !
Super ! ma bucur sa aud asta Olga !
Minunati !
Sunt cei buni covrigi, multumesc pentru reteta.
Ma bucur ca iti plac Mihaela !
Alina covrigii ies mai dulci sau sunt sarati ca la covrigărie? Arată foarte bine! ?
Salut Lore ! sunt usor dulci, daca vrei poti pune sare peste ei inainte de cuptor 🙂
Buna! Am facut si eu azi acesti covrigi. Calzi au fost foarte buni dar reci sunt foarte uleiosi. Am facut 3 portii si nu-i mai mananca nimeni. Asa trebuie sa fie?
Nu ar trebui sa fie uleiosi deloc, deoarece au doar 40 ml ulei, ceea ce e foarte putin , i-am facut de multe ori si niciodata nu am avut aceasta problema. Ingredientele au fost corect masurate ?
Da, le-am masurat corect. Apa trebuie sa fie calduta?
nu , la temperatura camerei e ok
O sa- i incerc din nou! Multumesc!
Excelenti si usor de facut.
Albusul trebuie batut spuma?
Nu se bate albusul spuma, se adauga la ingredinete asa cum e 🙂
Buna, drojdia proaspata poate fi inlocuita cu cea uscata? Daca da cate grame? Multumesc
desigur, 25 grame drojdie proaspata = 7 gr drojdie uscata
Pot pune margarina daca nu am unt?
Da, se poate
Au iesit foarte buni si pufosi 🙌🙌
Ma bucur ^_^
Doamne, iti multumesc pentru reteta! Am facut doua zile la rand covrigi. Am lasat familia cu gura apa. Le au placut la toti. Aluatul a iesit de minune si covrigii foarte deliciosi si pufosi. ♥️
Si la noi in casa sunt tare apreciati ^_^ Ma bucur ca sunt pe gustul vostru !
Minunați