3 0
Covrigi turcesti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
425 gr faina
20 gr drojdie proaspata
75 ml apa
120 ml lapte cald
40 ml ulei
25 gr unt
1 buc oua
1/2 lingurita sare
50 gr zahar

Nutritional information

Covrigi turcesti

  • 45 min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Share

Covrigi turcesti

Numai buni de mancat ! Aluat moale pufos, usor dulceag , sunt grozavi calzi 🙂

covrigi turcesti-2

(Visited 47,048 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Preparare covrigi turcesti

In laptele cald punem drojdia, cu o lingurita de zahar. O lasam 5 minute sa se activeze drojdia. De la ou vom folosi doar albusul in blat . Punem faina cu albusul, si restul ingredientelor intr-un bol. Adaugam si drojdia cu laptele, apoi framatam pana rezulta un aluat omogem si neted.

2
Done

Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi luam din aluat cate o bila de marimea unui ou mic si o intindem , precum un snur gros de 1 cm. Pentru a forma un covrig avem nevoie de 2 bucati. Acestea le impletim, si apoi le unim la capete.

3
Done

Covrigul il punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Il ungem cu galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte. Deasupra presaram susan alb sau negru. Preincalzim cuptorul la 180 grade . Eu am copt covrigei in 2 ture , cate 6 pe fiecare tava. II coacem 20 -25 minute pana sunt gata . Enjoy !

Lucky Cake

Rulada cu banane si crema caramel
previous
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
next
Black Forest Brownie
Rulada cu banane si crema caramel
previous
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
next
Black Forest Brownie
guest
30 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
olga
olga
10.07.2016 14:24

Au iesit minunati !

olga
olga
10.07.2016 14:26

Minunati !

Mihaela
Mihaela
23.11.2016 23:47

Sunt cei buni covrigi, multumesc pentru reteta.

Lore
Lore
28.11.2016 23:22

Alina covrigii ies mai dulci sau sunt sarati ca la covrigărie? Arată foarte bine! ?

Ioana
Ioana
20.12.2016 00:49

Buna! Am facut si eu azi acesti covrigi. Calzi au fost foarte buni dar reci sunt foarte uleiosi. Am facut 3 portii si nu-i mai mananca nimeni. Asa trebuie sa fie?

Ioana
Ioana
20.12.2016 10:13
Reply to  Lucky Cake

Da, le-am masurat corect. Apa trebuie sa fie calduta?

Ioana
Ioana
20.12.2016 14:27
Reply to  Lucky Cake

O sa- i incerc din nou! Multumesc!

Cucu Elena
Cucu Elena
13.02.2017 23:24

Excelenti si usor de facut.

Elena
Elena
21.03.2017 00:41

Albusul trebuie batut spuma?

Lexi
Lexi
28.02.2018 22:26

Buna, drojdia proaspata poate fi inlocuita cu cea uscata? Daca da cate grame? Multumesc

Roxana
Roxana
04.05.2018 09:21

Pot pune margarina daca nu am unt?

Cristina
Cristina
25.11.2018 22:05

Au iesit foarte buni si pufosi 🙌🙌

Bianca Isabela
Bianca Isabela
27.01.2019 13:08

Doamne, iti multumesc pentru reteta! Am facut doua zile la rand covrigi. Am lasat familia cu gura apa. Le au placut la toti. Aluatul a iesit de minune si covrigii foarte deliciosi si pufosi. ♥️

Gabriela
Gabriela
07.02.2019 11:40

Minunați

Mirela Suba
Mirela Suba
20.03.2019 18:33

Cu siguranța îi voi încerca 😍😍
Dar în loc de 20 gr drojdie proaspătă, cât pun uscată ?
Mulțumesc

anca
anca
25.03.2020 23:52

sunt f f deliciosi .eu am omis apa fara sa vreau si au iesit f buni😂.daca as vrea sa ii fac sarati cu ce ar trebui inlocuita cantitatea de zahar???

Andreea
Andreea
05.04.2020 19:57

Fff buni. I-am facut pt prima oara azi si sunt ffff buni

Gabi
Gabi
29.04.2020 15:33

Si cu untul ce facem ? La ingrediente eate trecut untul….dar mai jos nu se regaseste in reteta…ma gandesc sa incerc …dar nu stiu care-i treaba cu untul

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x