3 0
Covrigi turcesti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Regla╚Ťi num─ârul de por╚Ťii:
425 gr faina
20 gr drojdie proaspata
75 ml apa
120 ml lapte cald
40 ml ulei
25 gr unt
1 buc oua
1/2 lingurita sare
50 gr zahar

Nutritional information

Covrigi turcesti

  • 45 min
  • Pentru 10
  • U╚Öor

Ingrediente

Distribuie

Covrigi turcesti

Numai buni de mancat ! Aluat moale pufos, usor dulceag , sunt grozavi calzi ­čÖé

covrigi turcesti-2

(Visited 27,002 times, 3 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare covrigi turcesti

In laptele cald punem drojdia, cu o lingurita de zahar. O lasam 5 minute sa se activeze drojdia. De la ou vom folosi doar albusul in blat . Punem faina cu albusul, si restul ingredientelor intr-un bol. Adaugam si drojdia cu laptele, apoi framatam pana rezulta un aluat omogem si neted.

2
Gata

Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi luam din aluat cate o bila de marimea unui ou mic si o intindem , precum un snur gros de 1 cm. Pentru a forma un covrig avem nevoie de 2 bucati. Acestea le impletim, si apoi le unim la capete.

3
Gata

Covrigul il punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Il ungem cu galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte. Deasupra presaram susan alb sau negru. Preincalzim cuptorul la 180 grade . Eu am copt covrigei in 2 ture , cate 6 pe fiecare tava. II coacem 20 -25 minute pana sunt gata . Enjoy !

Lucky Cake

Rulada cu banane si crema caramel
anterioar─â
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
urm─âtoare
Black Forest Brownie
Rulada cu banane si crema caramel
anterioar─â
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
urm─âtoare
Black Forest Brownie

19
Lasa-ne un mesaj

avatar
9 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
RoxanaLexiElenaCucu ElenaIoana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
olga
Vizitator
olga

Au iesit minunati !

Lucky Cake
Vizitator

Super ! ma bucur sa aud asta Olga !

olga
Vizitator
olga

Minunati !

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Sunt cei buni covrigi, multumesc pentru reteta.

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur ca iti plac Mihaela !

Lore
Vizitator
Lore

Alina covrigii ies mai dulci sau sunt sarati ca la covrig─ârie? Arat─â foarte bine! ?

Lucky Cake
Vizitator

Salut Lore ! sunt usor dulci, daca vrei poti pune sare peste ei inainte de cuptor ­čÖé

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna! Am facut si eu azi acesti covrigi. Calzi au fost foarte buni dar reci sunt foarte uleiosi. Am facut 3 portii si nu-i mai mananca nimeni. Asa trebuie sa fie?

Lucky Cake
Vizitator

Nu ar trebui sa fie uleiosi deloc, deoarece au doar 40 ml ulei, ceea ce e foarte putin , i-am facut de multe ori si niciodata nu am avut aceasta problema. Ingredientele au fost corect masurate ?

Ioana
Vizitator
Ioana

Da, le-am masurat corect. Apa trebuie sa fie calduta?

Lucky Cake
Vizitator

nu , la temperatura camerei e ok

Ioana
Vizitator
Ioana

O sa- i incerc din nou! Multumesc!

Cucu Elena
Vizitator
Cucu Elena

Excelenti si usor de facut.

Elena
Vizitator
Elena

Albusul trebuie batut spuma?

Lucky Cake
Vizitator

Nu se bate albusul spuma, se adauga la ingredinete asa cum e ­čÖé

Lexi
Vizitator
Lexi

Buna, drojdia proaspata poate fi inlocuita cu cea uscata? Daca da cate grame? Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

desigur, 25 grame drojdie proaspata = 7 gr drojdie uscata

Roxana
Vizitator
Roxana

Pot pune margarina daca nu am unt?

Lucky Cake
Vizitator

Da, se poate