3 0
Covrigi turcesti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
425 gr faina
20 gr drojdie proaspata
75 ml apa
120 ml lapte cald
40 ml ulei
25 gr unt
1 buc oua
1/2 lingurita sare
50 gr zahar

Nutritional information

Covrigi turcesti

  • 45 min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Share

Covrigi turcesti

Numai buni de mancat ! Aluat moale pufos, usor dulceag , sunt grozavi calzi 🙂

covrigi turcesti-2

(Visited 49,408 times, 6 visits today)

Steps

1
Done

Preparare covrigi turcesti

In laptele cald punem drojdia, cu o lingurita de zahar. O lasam 5 minute sa se activeze drojdia. De la ou vom folosi doar albusul in blat . Punem faina cu albusul, si restul ingredientelor intr-un bol. Adaugam si drojdia cu laptele, apoi framatam pana rezulta un aluat omogem si neted.

2
Done

Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi luam din aluat cate o bila de marimea unui ou mic si o intindem , precum un snur gros de 1 cm. Pentru a forma un covrig avem nevoie de 2 bucati. Acestea le impletim, si apoi le unim la capete.

3
Done

Covrigul il punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Il ungem cu galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte. Deasupra presaram susan alb sau negru. Preincalzim cuptorul la 180 grade . Eu am copt covrigei in 2 ture , cate 6 pe fiecare tava. II coacem 20 -25 minute pana sunt gata . Enjoy !

Lucky Cake

Rulada cu banane si crema caramel
previous
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
next
Black Forest Brownie
Rulada cu banane si crema caramel
previous
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
next
Black Forest Brownie
guest
30 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
olga

Au iesit minunati !

olga

Minunati !

Mihaela

Sunt cei buni covrigi, multumesc pentru reteta.

Lore

Alina covrigii ies mai dulci sau sunt sarati ca la covrigărie? Arată foarte bine! ?

Ioana

Buna! Am facut si eu azi acesti covrigi. Calzi au fost foarte buni dar reci sunt foarte uleiosi. Am facut 3 portii si nu-i mai mananca nimeni. Asa trebuie sa fie?

Ioana

Da, le-am masurat corect. Apa trebuie sa fie calduta?

Ioana

O sa- i incerc din nou! Multumesc!

Cucu Elena

Excelenti si usor de facut.

Elena

Albusul trebuie batut spuma?

Lexi

Buna, drojdia proaspata poate fi inlocuita cu cea uscata? Daca da cate grame? Multumesc

Roxana

Pot pune margarina daca nu am unt?

Cristina

Au iesit foarte buni si pufosi 🙌🙌

Bianca Isabela

Doamne, iti multumesc pentru reteta! Am facut doua zile la rand covrigi. Am lasat familia cu gura apa. Le au placut la toti. Aluatul a iesit de minune si covrigii foarte deliciosi si pufosi. ♥️

Gabriela

Minunați

Mirela Suba

Cu siguranța îi voi încerca 😍😍
Dar în loc de 20 gr drojdie proaspătă, cât pun uscată ?
Mulțumesc

anca

sunt f f deliciosi .eu am omis apa fara sa vreau si au iesit f buni😂.daca as vrea sa ii fac sarati cu ce ar trebui inlocuita cantitatea de zahar???

Andreea

Fff buni. I-am facut pt prima oara azi si sunt ffff buni

Gabi

Si cu untul ce facem ? La ingrediente eate trecut untul….dar mai jos nu se regaseste in reteta…ma gandesc sa incerc …dar nu stiu care-i treaba cu untul