3 0
Covrigi turcesti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
425 gr faina
20 gr drojdie proaspata
75 ml apa
120 ml lapte cald
40 ml ulei
25 gr unt
1 buc oua
1/2 lingurita sare
50 gr zahar

Nutritional information

Covrigi turcesti

  • 45 min
  • Pentru 10
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Covrigi turcesti

Numai buni de mancat ! Aluat moale pufos, usor dulceag , sunt grozavi calzi 🙂

covrigi turcesti-2

(Visited 37,886 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare covrigi turcesti

In laptele cald punem drojdia, cu o lingurita de zahar. O lasam 5 minute sa se activeze drojdia. De la ou vom folosi doar albusul in blat . Punem faina cu albusul, si restul ingredientelor intr-un bol. Adaugam si drojdia cu laptele, apoi framatam pana rezulta un aluat omogem si neted.

2
Gata

Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi luam din aluat cate o bila de marimea unui ou mic si o intindem , precum un snur gros de 1 cm. Pentru a forma un covrig avem nevoie de 2 bucati. Acestea le impletim, si apoi le unim la capete.

3
Gata

Covrigul il punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Il ungem cu galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte. Deasupra presaram susan alb sau negru. Preincalzim cuptorul la 180 grade . Eu am copt covrigei in 2 ture , cate 6 pe fiecare tava. II coacem 20 -25 minute pana sunt gata . Enjoy !

Lucky Cake

Rulada cu banane si crema caramel
anterioară
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
următoare
Black Forest Brownie
Rulada cu banane si crema caramel
anterioară
Rulada cu banane si crema caramel
Black Forest Brownie
următoare
Black Forest Brownie

26
Lasa-ne un mesaj

avatar
13 Comment threads
13 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Mirela SubaGabrielaBianca IsabelaLucky CakeCristina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
olga
Vizitator
olga

Au iesit minunati !

olga
Vizitator
olga

Minunati !

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Sunt cei buni covrigi, multumesc pentru reteta.

Lore
Vizitator
Lore

Alina covrigii ies mai dulci sau sunt sarati ca la covrigărie? Arată foarte bine! ?

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna! Am facut si eu azi acesti covrigi. Calzi au fost foarte buni dar reci sunt foarte uleiosi. Am facut 3 portii si nu-i mai mananca nimeni. Asa trebuie sa fie?

Cucu Elena
Vizitator
Cucu Elena

Excelenti si usor de facut.

Elena
Vizitator
Elena

Albusul trebuie batut spuma?

Lexi
Vizitator
Lexi

Buna, drojdia proaspata poate fi inlocuita cu cea uscata? Daca da cate grame? Multumesc

Roxana
Vizitator
Roxana

Pot pune margarina daca nu am unt?

Cristina
Vizitator
Cristina

Au iesit foarte buni si pufosi 🙌🙌

Bianca Isabela
Vizitator
Bianca Isabela

Doamne, iti multumesc pentru reteta! Am facut doua zile la rand covrigi. Am lasat familia cu gura apa. Le au placut la toti. Aluatul a iesit de minune si covrigii foarte deliciosi si pufosi. ♥️

Gabriela
Vizitator
Gabriela

Minunați

Mirela Suba
Vizitator
Mirela Suba

Cu siguranța îi voi încerca 😍😍
Dar în loc de 20 gr drojdie proaspătă, cât pun uscată ?
Mulțumesc