Chifle moi , pufoase . Iti vine greu sa te opresti din mancat inca de cand le scoti din cuptor.
Ingrediente chifle moi :
550 gr faina + 30 gr ( dupa caz) 150 ml apa calda, 150 ml lapte cald, 1 ou, 50 gr unt, 3 lingurite zahar, 20 gr drojdie proaspata, 10 gr sare, ou batut pt uns .
Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. In laptele cald punem untul taiat cubulete. Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia. Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chifle pufoase. Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jum de ora. Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. Taiem in 12 bucati egale si le modelam sub forma rotunda. Tava , o ungem cu unt si presaram putina faina, apoi punem chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. La final le ungem cu ou batut si presaram seminte de susan alb si negru. Le coacem la 180 grade aprox 25 minute. Enjoy !
Super rețetă
Tocmai le-am scos din cuptor! Sunt foarte moi si pufoase! 🙂
Ma bucur ca v-au placut :*
Dacă pun drojdie uscata este ok?
Da , este ok , insa nu necesita aceeasi cantitate , 3 gr sunt suficiente
Ms..doar ca am pus deja dar mult mai mult un paket jumate. O sa aibă ceva?
Cum au iesit ?
Acum le fac din nou.au ieșit bune puțin s-a simțit gust de drojdie..e f faina reteta ms..
3gr de drojdie uscata la 550gr de faina?
da, 3 gr -3,5 gr drojdie uscata
Super , pufoase si afectuoase !
Multumesc Ionica !
Multumesc pentru reteta au iesit foarte bune cu siguranta le voi mai face
Ma bucur ca ti-au placut !
Faina trebuie a fie 000 au orice fel de faina ?
Faina de paine folosesc eu, si ies foarte bune 🙂
Sunt extraordinare! Le-am încercat și eu! Nu mă așteptam la un așa rezultat!
Ma bucur ca iti plac, noi le facem destul de des 🙂
am vazut in comentarii ca se foloseste faina de piine…eu nu prea ma pricep, dar as vrea sa invat si sa incerc sa fac aceste chifle. intrebare: ce tip de faina este cel mai indicat pt ca “faina de piine” pt mine nu este suficient neavind cunostintele necesare. va multumesc!
Se recomanda faina tip 550 sau 650
Buna seara.Aceste chifle pot sa le folosesc pt sandwich la scoala?Sa pun prosciutto crudo dupa ce s-au copt??Sau sunt dulci?
Sunt chifle normale, nu sunt dulci 🙂
Buna . Foarte bine arată , așa ca azi am adaptat rețeta aceasta la robotul meu Thermomix . A crescut deja , iMediat p săi dau și formele . Însă am o întrebare : trebuie preîncălzit cuptorul înainte ?….. probabil nu , pt ca nu ai specificat nimic , însă mi-a fost teama sa las întrebarea mea in aer și nu-mi iasă așa frumoase ca ale tale :). Mulțumesc anticipat
Buna , cand se introduc in cuptor , acesta trebuie sa aiba 180 grade. Voi fi mai specifica in reteta 🙂
Am facut astăzi. Sunt foarte bune, moi si pufoase. Am mâncat 4, soțul 3 ?
Restul am pus la congelator! Mulțumim mult, o sa le fac din nou.
Super ! si noi le iubim 😉
Ce bine arată.
O sa le incerc şi eu.Mulțumesc ptr retetä.
Sunt minunat de pufoase si gustoase 🙂
Untul cu 65 la sutä, este bun?
Vreau să fac şi eu.
Mulțumesc frumos.
Pupici!!!
Desigur, e bun 🙂
Bună ziua!Pe pliculețul de drojdie uscată de 7 grame, scrie că este valabil ptr. 500 gr făină.
Vă rog frumos să-mi spuneți de ce se pune drojdie mai puțină ,in această rețetă?
Scuzați-mi īntrebarea,dar vreau să fac şi eu aceasta rețetă.
Mulțumesc frumos.
Poti folosi 5 gr drojdie uscata
Unutul cu 65 la sută grăsime,este bun la chifle?
Pupici!!!!
Dacă mai pui și suflet, chifla devine cozonac. ??
Sunt chifle pentru hamburger?
Da, sunt foarte bune pentru hamburgeri
Câte minute trebuie frământat de mana? Va mulțumesc, arata tare bine chiflele și sunt convinsa ca sunt delicioase.
Cam 10 – 15 minute de framantat sunt sufieciente
Nu am un sigur cuvant ca sa le pot descrie..sunt minunate,geniale.Am incercat diverse retete de chifle de pe grupuri,site-uri, dar niciodata nu mi-au iesit atat de bine.Iti multumesc frumos.
Ma bucur sa aud asta, si noua ne plac !
Faina de secara merge oare?
Desigur
Bună ziua. Oul se folosește in compoziție sau doar la uns,la final? mulțumesc
Oul se pune in compozitie
Bună,
Am incercat aceasta rețetă si mi.au iesit niste chifle foarte pufoase si moi .Am mai incercat si alte retete, însă de departe aceasta este cea mai bună.
Azi le-am incercat ,super au iesit,multumesc pt reteta
Super bune! Le am făcut cred ca de cel puțin 10 ori pana acum.