0 0
Lipie Naan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 grame faina
90 ml apa
140 grame iaurt cremos
4 grame sare
4 grame drojdie uscata
Pt uns
60 grame unt
2 catei usturoi
1/2 lingurita mix ierburi italienesti
un praf de sare

Lipie Naan

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Lipie Naan

CEA mai simpla reteta de lipie. Si are o savoare minunata ! sunt moi, aromate, cu siguranta vor fi pe placul tau 😉

Steps

1
Done

Preparare aluat

Se pun in vasul robotului ( sau intr-un bol) toate ingredientele. Se framanta cam 5 minute pana aluatul este neted. Acesta trebuie sa fie usor lipicios. Daca folositi un iaurt mai putin gras, aluatul va fi prea lipicios. De aceea recomand un iaurt grecesc, cremos, cu 10 % grasime.
Pudram bine aluatul cu faina si il lasam intr-un loc calduros 10 minute.

2
Done

Pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il impartim in 6 bucati egale. Apoi ii dam o forma rotunda si le acoperim cu un prosop de bucatarie . Intre timp topim untul, adaugam usturoiul razuit si condimentele.

3
Done

Punem o tigaie pe foc la incins, focul sa fi puternic la inceput. Intindem cu sucitorul o bucata de aluat cu grosimea de 3 mm.
O punem la prajit in tigaie, pana incep sa se umfle, nu dureaza mult, daca focul e prea tare, puteti sa il faceti mai mic. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, o intoarcem si pe cealalta parte. Ungem parte rumenita cu amestecul de unt. Va mirosi atat de bine....eu mereu rup din prima o bucatica sa o degust :)

4
Done

Dupa ce e coapta se pune pe o farfurie si se coc la fel si celelalte ramase. Se servesc imediat, alaturi cu tocanite, curry, hummus sau chiar simple. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Prajitura Ana
Tort Red Velvet
next
Tort Red Velvet
previous
Prajitura Ana
Tort Red Velvet
next
Tort Red Velvet
Subscribe
Notificare despre
guest
7 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Elena

Alina spune-mi te rog ,punem un pic de ulei in tigae sau sau coacem fara nimic. Mersi.

Adina

Sunt bune şi după ce s-au răcit complet, sau a doua zi?

Iuliana G

Buna ziua, am facut lipiile, foarte bune, le-am intins mai subtiri, dar nu mi s-au umflat. Ce am gresit? Nu a fost o problema pentru ca s-au copt,totusi.
Sarbatori cu bine!

Vera

Sunt foarte bune! Mulțumesc mult pentru rețetă!