Ingredients
-
Mousse de ciocolata
-
-
630 ml smantana pt frisca
-
250 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
4 foi ( 8 grame) gelatina
-
2 bucati galbenusuri
-
30 grame zahar pudra
-
500 grame zmeura
-
-
Glazura oglinda
-
-
175 grame zahar
-
100 grame energizant
-
150 grame lapte condensat indulcit
-
150 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
10 grame gelatina
-
75 ml apa
Entremet Noire cu zmeura
Zmeura si ciocolata, una dintre cele mai grozave combinatii.
Asadar a ajuns in tortul Noire, blat umed de cacao, mousse de ciocolata, zmeura proaspata si glazura oglinda.
Am servit o felie generoasa, deoarece e atat de bun !
Reteta pentru blatul de tort o gasiti accesand linkul : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/
Steps
1
Done
|
Preparare blat |
2
Done
|
Preparare mousse de ciocolataCateva sfaturi inainte de a incepe : Incepem prin a rupe ciocolata in bucati. Apoi o punem impreuna cu 130 ml smantana pentru frisca, intr-o oala mica, la foc mic. Amestecam cu telul pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba. |
3
Done
|
Asamblare tortFolosim o forma de 22 cm. Sau un inel reglabil cu peretii inalti, de 10 cm. |
4
Done
|
Glazura oglindaPunem la fiert : apa, zaharul si energizantul ( sau glucoza lichida) . Cand zaharul e topit il luam de pe foc. Adaugam ciocolata si gelatina hidratata, amestecam pana se topeste, apoi laptele condensat. O mixam bine cu mixerul vertical, pentru a scoate bulele de aer. Apoi o strecuram printr-o sita fina. Cand are 32 grade se poate folosi, va puteti ghida si dupa consistenta ei, trebuie sa fie precum mierea. |
Arata superb si combinatia e minunata! Am doua intrebari: a) mousse-ul il pui cald peste frisca sau il lasi sa se raceasca un pic? b) dupa ce e asamblat tortul, il rastorni cumva cu partea de jos in sus? Vad ca startul de mousse cu care se incepe e acum deasupra, de aceea am pus intrebarea. Multumesc!
Salut, mousse-ul l-am lasat sa se raceasca cat timp am batut frisca. Este suficient 🙂 Si da, tortul l-am intors inainte de glazurare pentru a fi mousse-ul deasupra 🙂
Se amestecä frisca rece bätutä cu amestecul de ciocolatä caldä ? nu se taie ?
Ciocolata se amesteca cu gelatina , apoi cu galbenusurile, ea nu va fi fierbinte. In plus nu trebuie fiarta, doar cat sa se topeasca. Iar cat timp batem frisca , ea are timp sase mai raceasca.
Buna! In reteta scrie 100 grame energizant insemnand cati mililitri? Si ce energizant ati folosit? Multumesc.
Pentru aceasta reteta va recomand un cantar de bucatarie si masurati exact asa, in grame. Eu am folosit energizant Arovit
oare nu pot folosi miere in locul energizantului Arovit?aici unde sunt eu(in Norvegia) nu gasesc energizant
Poti incerca si cu miere 🙂
Buna ziua! Va mai deranjez cu o intrebare. Gelatina pentru glazura este granulata sau folosesc foi si inainte de a o pune in compozitia pentru glazura trebuie hidratata sau nu? Multumesc!
Eu am folosit foi, desigur hidratata
ce smantana ati folosit la mousse?
Am folosit LaDorna
Se poate folosi mierea i loc de energizant?
Eu personal nu folosesc, dar se poate inlocui
Energizant?pot pune miere?
Poti incerca si miere 🙂
Buna ziua. Se poate tine la congelator 1-2 zile inainte de glaxurare ? Multumesc.
Desigur 🙂
Pot folosi zmeura din congelator ? Mulțumesc
Recomand zmeura proaspata la acest tort
Bună seara! Se poate face jeleu de afine in loc de zmeură?
Desigur
Nu pot sa zic decat… Delicios!!!