0 0
Papricas de pui cu smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
O jumatate de pui
250 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
o bucata ceapa
300 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita pasta ardei
dupa gust sare de lamaie
1/2 lingurita boia
25 grame faina

Papricas de pui cu smantana

  • 1 h 15 min
  • Pentru 4
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Papricas de pui cu smantana

Reteta este veche, am crescut cu astfel de mancaruri, traditionale in zona noastra. Si cu o denumire specifica, Papricasul de pui este simplu de facut, cu ingrediente putine insa foarte gustos. Va las reteta sa o incercati.

(Visited 2,415 times, 4 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare papricas

Eu folosesc pui de tara, care necesta mai multa fierbere, insa si gustul este pe masura. Folosesc aprox 750- 800 gr carne de pui. Le portionez toate, pieptul de pui il tai cubulete. Intr-un vas ( de preferat cu fund dublu) punem uleiul si ceapa taiata marunt.
O calim la foc mediu pana se inmoaie. Adaugam bucatile de pui si le calim cateva minute pana incep sa prinda culoare. Apoi adaugam pasta de ardei, boiaua, sare si piper. La final 200 ml apa calda si lasam sa fiarba la foc mediu totul pentru 30- 40 minute, acoperit cu capac.
Apoi indepartam capacul. Restul de 100 ml apa rece o amestecam cu faina si o turnam peste pui. Lasam sa fiarba totul 10 minute.
Ultima data punem smantana, eu folosesc smantana de la producatori locale. Asadar pot sa mai fierb papricasul inca 15 minute si nu se taie smantana. La final verificam daca este gata carnea, mai condimentam daca e nevoie. Presaram patrunjel verde tocat si servim cald. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Covricheese
Chec cu mac si glazura de lamaie
următoare
Chec cu mac si glazura de lamaie
anterioară
Covricheese
Chec cu mac si glazura de lamaie
următoare
Chec cu mac si glazura de lamaie

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre