0 0
Prajitura Pina Colada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Crema din lapte condensat, cocos si ananas
395 grame lapte condensat indulcit
200 ml smantana pt frisca
200 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
50 gr fulgi de cocos
250 grame compot ananas
15 grame gelatina
30 ml zeama de lamaie
1/2 lingurita extract vanilie

Prajitura Pina Colada

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Crema din lapte condensat, cocos si ananas

Share

Prajitura Pina Colada

Daca va plac prajiturile fine, gustul dulce – acrisor si combinatia ananas/cocos, prajitura aceasta e pentru voi. O puteti face sub forma de prajitura sau chiar tort, este un deliciu. Blatul este pufos si usor umed, nu necesita insiropare.  Va las linkul pentru blat in linkul de mai jos :

Blat de tort oparit

Steps

1
Done

Praparare blat

Prima data facem blatul , reteta e mai sus in descriere. Eu am folosit o tava patrata cu peretii detasabili, cu dimensiunea de 22 cm. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il sectionam in 3.

2
Done

Crema din lapte condensat , cu ananas si cocos

Aceasta crema este foarte usor de facut. Prima data punem gelatina in 100 ml apa rece si o lasam la hidratat. Apoi o topim pe baie de aburi. Ananasul scurs il blenduim pana se sfarma usor, dupa cum puteti vedea si in poza.
Laptele condensat indulcit, are consistenta mierii, si se gaseste in cutie metalica. Il punem intr-un vas si il incalzim usor, adaugam gelatina. Amestecam bine . Apoi punem smantana ( ambele) intr-un bol si mixam pana friscadevine ferma, insa nu de tot. Adaugam ananasul , laptele condensat, cocosul, extractul de vanilie si zeama de lamaie. Mixam doar pana se omogenizeaza. Daca mai e nevoie de zeama de lamaie se mai poate adauga.

3
Done

Asamblare prajitura

In forma in care am facut blatul, vom monta prajitura. Punem primul blat, 1/3 din crema. Continuam si cu al 2-lea si al 3-lea blat. La final vom avea 3 blaturi si 3 starturi de crema. Tot ce mai avem de facut este de pus prajitura la rece. Minim 4 ore, de preferat peste noapte. Apoi presaram fulgi de cocos si ne taiem o felie maricica sa vedem ce am facut ;) . Enjoy !

Lucky Cake

Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
previous
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
next
Crema stracciatella pentru tort
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
previous
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
next
Crema stracciatella pentru tort
Subscribe
Notificare despre
guest
13 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Maria

Gelatina o topim pe baie de aburi? Sau pasta de ananas?

Inola

Blatul este acel oporit?

Liana

Smantana fermentata in ce moment se adaugă? Mulțumesc!

Luminita

Spune-mi te rog ,pot folosi laptele condensat Maresi cu 7.5 grăsime?

Andreea

Cred că, prin lapte condensat, te-ai putea referi la dulce de leche?

Iulia

Buna, Alina! retete interesante..si incercate cateva, cu reusita :)…pozele pe masura ,.intrebarea mea acuma este…cu ce pot inlocui lapele condesat, sunt intr-un orasel in franta…si nu stiu cum se numeste…ca multe altele care nu le gasesc :)…

Iulia

Lait concentré sucré

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here