2 0
Blat de tort oparit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
3 buc oua
165 grame zahar
60 grame unt
120 ml lapte 3,5 grasime
135 grame faina
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
4 grame praf de copt

Blat de tort oparit

  • 50 min
  • Pentru 14
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Blat de tort oparit

Oparit ? probabil va intrebati voi …da ! si e unul dintre cele mai bune 😉 . Ramane moale si pufos , si umed. Nu necesita insiropare, e perfect pt mousse, creme de fructe, sau ciocolata. Reteta am gasit-o in cartea The Cake Book, o recomand cu drag.

(Visited 13,711 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare blat

Prima data punem oual in vasul mixerului. Un mixer fix v-ar fi de mare folos deoarece va trebui sa mixam ouale cam 15-20 minute. Incepem pin a mixa ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul in etape. Dupa ce l-am adaugat pe tot lasam mixerul sa isi faca treaba. Se mixeaza minim 15 minute, asta pentru a incorpora aerul in oua si a le stabiliza.
Intre timp preincalzim cuptorul la 180 grade. Apoi punem laptele cu untul la foc pana se topeste untul.

2
Gata

Cand ouale sunt pufoase si cu volumul triplat punem faina amestecata cu praful de copt, in 3 etape, amestecam cu o spatula, usor de jos in sus. Laptele il aducem la punctul de fierbere si imediat il turnam usor peste blat. Amestecam usor cu telul pana se omogenizeaza, atentie sa atingem si baza vasului pentru a amesteca tot aluatul. Turnam amestecul intr-o tava de 20 cm diametru, tapetata la baza cu hartie de copt iar marginile unse cu putin unt sau spray pentru copt. Dam forma la cuptor pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce e copt il lasam 5 minute sa se raceasca apoi il scoatem din forma si il punem pe un gratar pana se raceste de tot.
Acest blat se poate folosi pentru torturi, sau pentru chec simplu, cu cacao, nuca. Enjoy !

Lucky Cake

Shakshuka
anterioară
Shakshuka
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
următoare
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
Shakshuka
anterioară
Shakshuka
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
următoare
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana

8
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Lucky CakeEdithcantemir ana mariaElenaLucky Cake Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
alina
Vizitator
alina

Buna ziua, tava mea este de 26 cm, cum as putea adapta ingredientele blatului de tort la aceasta dimensiune de tava.
Multumesc.

Elena
Vizitator
Elena

Buna seara !! Ouale se separa si se bat sau ouale sa fie intregi ? Multumesc o seara placuta

Edith
Vizitator
Edith

Arata delicios pot sa îndrăznesc sa te rog sa ne scri ce crema ai folosit cred ca e perfect așa, se echilibrează gusturile, când se poate, mulțumesc frumos, ești o inspirație ? keep going ?