2 0
Tort de vanilie si crema de zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Blat umed de vanilie forma de 20 cm
300 gr faina
3 buc oua
200 gr unt
200 gr zahar
150 gr iaurt cremos
150 ml lapte cald
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita Crema de zmeura cu mascarpone extract vanilie
1 lingurita praf de copt
Crema de zmeura cu mascarpone si ciocolata alba
500 gr mascarpone
300 gr zmeura
150 gr zahar
400 ml smantana pt frisca
300 gr ciocolata alba
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita extract vanilie
150 gr zmeura

Tort de vanilie si crema de zmeura

  • 2 h
  • Pentru 14
  • Medie

Ingrediente

  • Blat umed de vanilie forma de 20 cm

  • Crema de zmeura cu mascarpone si ciocolata alba

Distribuie

Tort de vanilie si crema de zmeura

Acest tort este unul foarte racoros si aromat. Eu am preferat zmeura de data aceasta, dar la fel de bine merge si cu afine, capsuni, mure. Chiar si visinile cred ca ar merge perfect.

Blatul umed de vanilie are o alta consistenta decat pandispanul clasic, este mai dens, dar moale si cu aroma de unt. Mie imi place la nebunie acest tort.

tort cu crema de zmeura-3

(Visited 9,342 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Pregatire blat umed vanilie

Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Untul moale la temperatura camerei, se spumeaza cu zaharul . Apoi se adauga cate un ou pe rand, mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam extractul de vanilie. Apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat. Urmeaza iaurtul si laptele. Punem si restul de faina, amestecam bine cu telul. Tava de copt o invelim pe exterior in folie de aluminiu, acest lucru face ca blatul sa creasca mai uniform. Daca crapa usor deasupra, nu e nimic, decupam la final.

Turnam aluatul , in tava tapetata cu hartie de copt, si coacem 45-50 minute Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet. Recomand sa faceti blatul dimineata si sa-l lasati 3-4 ore intr-un loc racoros. El e foarte fragil cand e cald.

2
Gata

Crema de zmeura si mascarpone cu ciocolata alba

Zmeura, cele 300 gr si 50 gr zahra le punem intr-o craticioara mica la foc pana ajunge la consistenta unui gem. Apoi o trecem printr-o sita , astfel scapam de samburi. Punem ciocolata alba la topit pe baie de aburi. O lasam sa se raceasca usor. Apoi batem frisca cu 100 gr zahar, Cand frisca e batuta pe jumatate adaugam zeama de lamaie, continuam pana devine pufoasa, nu o batem foarte tare deoarece atunci se va taia cand o vom amesteca cu crema mascarpone.
Turnam ciocolata topita peste crema mascarpone, amestecam bine cu un tel, apoi o punem incet peste frisca, si amestecam cu telul bine pana se omogenizeaza. Adaugam la final si piureul de zmeura. Amestecam usor. Pastram putina crema pentru decor.

3
Gata

Asamblare tort

Pentru a avea un tort drept , totdeauna folositi blatul de jos, deasupra. Blatul il feliem in 3. Punem un blat, jumatate din zmeura ramasa, apoi1/3 din crema. Continuam cu al 2 -lea blat, zmeura si 1/3 crema. Punem ultimul blat, apoi restul de crema. Nivelam si marginile tortului.
La crema ramasa adaugam putin colorant rosu,si apoi o punem intr-un pos cu dui rotund. Deasupra decoram dupa gust: eu am folosit fistic crud tocat, crema , ciocolata alba

4
Gata

Decorare tort

Deasupra decoram dupa gust: eu am folosit fistic crud tocat, crema , ciocolata alba.
Pentru a face docorul de ciocolata alba, am topit 50 gr ciocolata alba, pe baie de aburi, apoi am intinsa intr-un strat mai gros pe hartie de copt. Am pus-o cateva minute la frigider cat sa se intareasca usor, apoi cu un cutit am taiat-o sub forma de triunghi. O lasam la rece nimin 30 minute.
Deasupra am mai pus boabe de rodii, si flori de rozmarin, care i-au dat o savoare aparte.

Lucky Cake

Pasca fara aluat, cu stafide
anterioară
Pasca fara aluat, cu stafide
Oua rosii , cum le vopsim natural
următoare
Oua rosii , cum le vopsim natural
Pasca fara aluat, cu stafide
anterioară
Pasca fara aluat, cu stafide
Oua rosii , cum le vopsim natural
următoare
Oua rosii , cum le vopsim natural

20
Lasa-ne un mesaj

avatar
10 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
IrinaflorentinaMaria MarinMihaelaroxana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Natalia Gavrilescu
Vizitator
Natalia Gavrilescu

As vrea sa fac acest tort în formă de 26 de cm poți să îmi spui trebuie să dublez cantitățile la blat si cremă? Merge sa fac blatul cu cacao si sa folosesc vișine? Mulțumesc

Lucky Cake
Vizitator

O data si jumatate din reteta e suficient, se poate face si cu visine desigur 🙂

Natalia Gavrilescu
Vizitator
Natalia Gavrilescu

Poți să îmi dai un sfat cum sa fac crema cu vișine?

Lucky Cake
Vizitator

Exact precum cea de zmeura doar ca le poti taia marunt inainte

roxana
Vizitator
roxana

ajung cantitatiile din reteta pentru o tava dreptunghiulara?

Lucky Cake
Vizitator

Ce dimensiuni are tava ?

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Te rog sa.mi spui crema de mascarpone, frisca si cioco alba ai scris sa se bata cu un tel. Se poate face cu un mixer? Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

da se poate folosi mixerul. atentie frisca nu se bate de tot, deoarece trebuie mixat si cu mascarpone, si nu vrem sa se taie frisca

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Pe blat se pun fructe de zmeura crude sau gem ? Zmeura poate sa fie congelata ? Multumesc!

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Pot sa fac crema cu mixerul? Tu ai spus de tel. Multumesc!

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Cate zile sta blatul la frigider ? Multumesc !

Lucky Cake
Vizitator

Sta 2-3 zile fara probleme 🙂

Maria Marin
Vizitator
Maria Marin

Multumim pentru reteta!:-) Unde gasim flori de rozmarin sau ce alternativa avem? Multumesc frumos!

Lucky Cake
Vizitator

Se pot inlocui cu flori comestibile sau frunze de lamaita

florentina
Vizitator
florentina

Foarte apetisant! As vrea sa stiu daca acest tort ar putea fi congelat, daca crema se pastreaza bine

Lucky Cake
Vizitator

Nu l-am congelat , insa cred ca ar putea fi . Se decongeleaza in frigider

Irina
Vizitator
Irina

Bună, ai idee de ce mi s-a tăiat smântâna pentru frișcă. Am apucat sa pun doar zeama de lămâie și s-a tăiat după ce am mai batut-o. Mulțumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Frisca se taie daca se bate prea mult, data viitoare o bateti doar pana incepe sa fie ferma, apoi va opriti.

Irina
Vizitator
Irina

Tortul e super bun. Azi l-am făcut și eu și e delicios.

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur Irina !