0 0
Tarta Aroma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tarta Aroma

Share

Un desert de vara minunat, cu capsuni ,menta, frisca si bineinteles ciocolata. Ne-a placut asa de mult ca l-am facut de 2 ori intr-o sapatamana, dar bineinteles l-am impartit cu prietenii :D. Avem nevoie de forma de tarta de 24 cm.

Ingrediente:

Aluat tarta

  • 220 gr faina
  • 180 gr unt rece
  • 10 linguri apa foarte rece
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare

Ganache de ciocolata:

  • 50 gr unt
  • 200 ml  smantana pt frisca
  • 300 gr ciocolata (de care va place)

Topping:

  • 200 ml
  • smantana pt frisca
  • 8 capsuni
  • 2 linguri pline zahar
  • frunze de menta

Prima data preparam aluatul pentru tarta astfel: amestecam faina cu sarea si zaharul, apoi adaugam untul rece taiat cuburi, si cu ajutorul unui robot de bucatarie pana untul se amesteca pana se incorporeaza partial, apoi adaugam 5 linguri de apa, mixam, si apoi le mai adaugam si pe celelalte.Mixam din nou, aluatul nu trebuie sa fie complet omogen. Il punem pe o suprafata pudrata cu faina si formam o bila, apoi il punem in folie alimentara si il dam 15-20 minute la rece. Apoi il intindem cu un sucitor mai mare decat forma de copt, si il punem cu grija in aceasta.Il aranjam usor in forma, taiem exesul de aluat de pe marginile tartei si intepam cu furculita de cateva ori.Dam la rece o jumatate de ora.

Dupa ce a stat la rece , il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pana capata o culoare aurie, cam 15- 20 minute, nu trebuie copt pera mult deoarece se intareste.Il lasam deoparte si pregatim ganache-ul de ciocolata.Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si frisca lichida , amestecand continuu pana capata o consistenta densa.Apoi il turnam peste tarta si il dam la frigider cam o ora.Frisca o batem  cu zaharul si apoi o punem peste ciocolata, iar deasupra capsunii si frunzele de menta, o punem la frigider pana la servire.Enjoy!

Lucky Cake

previous
Fondant de ciocolata cu pere
next
Supa de cartofi
previous
Fondant de ciocolata cu pere
next
Supa de cartofi
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments