Ingredients
-
Cheesecake
-
200 gr biscuiti digestivi
-
100 gr unt
-
400 gr crema de branzaPhiladelphia, Goldessa, Exquisit
-
150 gr zahar
-
100 gr smantana
-
1 lingurita coaja de lamaie razuita
-
2 buc oua
-
2 linguri zeama lamaie
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
Sos capsuni
-
300 gr capsuni
-
1/2 lamaie
-
2 linguri zahar
-
2 lingurite amidon
-
75-100 ml apa
New York Cheesecake cu sos de capsuni
Nu pot sa va spun prea multe despre acest cheesecake, adica as putea…dar va las sa il gustati . Si apoi va veti da seama ca nu se poate descrie in cuvinte cat este de bun …sper ca v-am facut pofta 😉
Steps
1
Done
|
Preparare New York CheesecakePentru aceasta reteta am folosit o tava cu inel detasabil cu diametru de 20 cm. |
2
Done
|
Intr-un castron punem toate ingredientele cu exceptia oualor. Mixam pana devine cremos. Apoi adaugam cate un ou pe rand, mixam usor doar pana se incorporeaza. Turnam crema de branza peste batul de biscuiti. |
3
Done
|
Sos de capsuniCapsunile le spalam si le curatam . Intr-o craticioara mica punem capsunile, zaharul, 2 linguri zeama de lamaie si coaja de lamaie razuita si jumatate din apa. Lasam sa fiarba la foc mediu cam 10 minute. Amestecam amidonul cu restul de apa si il turnam peste capsuni. Mai fierbem cateva minute pana se ingroasa sosul. Il dam la o parte sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi il turnam peste cheesecake si il servim. Enjoy ! |
Arata exceptional, felicitari! Smantana de care ati folosit?
Multumesc, am folosit smantana normala fermentata 🙂
Daca folosim fructe congelate cum procedam si smantana este de frisca? Eu locuiesc in germania cum gasesc smântână fermentata ?
la fel prodecati si cu fructele congelate, se pun in tigaie direct congelate. Smantana fermentata cred ca gasiti si acolo, este o smanatana acrisoara.
Multumesc de raspuns ?? e vb poate de creme fraiche?? Trebuie sa fie un pic tare adica nu lichida ca un iaurt la consistenta ?
Exact , aceea e foarte buna
Mulțumesc frumos ??
In afara de biscuitii digestivi se pot folosi si alti biscuiți sau amaretini????
Se pot insa crusta va deveni prea tare, cei mai buni sunt cei digestivi.
E absolut delicios și foarte gustos,a fost foarte apreciat de toată familia
Hei am o dilema pentru o tava dreptunghiulara de 25/35 sa dublez cantitatea sau trebuie și mai. Mult? Mulțumesc frumos, ador rețeta asta