0 0
Prajitura cu branza si prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura cu branza si prune

Share

Prunele coapte au o savoare minunata, iar acompaniate de un aluat moale si o umplutura generoasa de branza , sunt perfecte. Putina scortisoara merge la fix 😉

Ingrediente ( tava 25*35 cm):

Aluat

  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 150 gr faina
  • 25 gr zahar
  • 25 gr unt moale
  • un praf sare

Drojdia impreuna cu laptele cald le amestecam si le lasam 5 minute. Faina si restul ingredientele le punem intr-un vas, sau vasul robotului de bucatarie. Apoi adaugam si laptele, framantam pana rezulta un aluat omogem, framantam rapid. Aluatul il lasam acoperit cu folie alimentara 30 minute intr-un loc calduros.

Umplutura branza:

  • 500 gr branza Quark
  • 50 gr unt moale
  • 120 gr zahar
  • 4 oua
  • 30 gr amidon
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 9-10 prune
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita zahar

Punem toate ingredientele , cu exceptia oualor, si mixam usor. Adaugam pe rand cate un ou si mixam doar pana ce se incorporeaza.

Cuptorul il preincalzim la 160 grade.

Aluatul il intindem cu mana in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Apoi turnam branza, iar deasupra asezam cu grija jumatile de prune. Deasupra fiecarei prune presaram putina scortisoara amestecata cu zahar. Coacem timp de 50-55 minute pana incepe sa se aureasca pe margini. Apoi o lasam sa se raceasca. Enjoy !

Lucky Cake

Spaghete cu chiftele si sos de rosii
previous
Spaghete cu chiftele si sos de rosii
next
Harira – supa marocana
Spaghete cu chiftele si sos de rosii
previous
Spaghete cu chiftele si sos de rosii
next
Harira – supa marocana
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela

se poate inlocui branza Q.cu branza dulce?