Ingredients
-
Blat umed
-
Crema de mascarpone si Nutella
-
250 gr mascarpone
-
250 gr Nutella
-
Crema de branza
-
300 gr branza dulce de vaci
-
200 ml smantana pt frisca
-
125 gr zahar pudra150 gr daca va place mai dulce
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
5 gr gelatinahidratata in 50ml apa rece
-
Crema de ciocolata pentru ornat
-
200 ml smantana pt friscarece de la frigider
-
200 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
Decor
-
50 gr ciocolata neagra
Tortul cu ciocolata si branza este pe placul tuturor, are 2 creme fine , cu Nutella mascaprone , branza, invelit in crema de ciocolata. Il puteti pregati rapid , cremele se pregatesc in 10 minute. Blatul umed este deosebit, merita sa-l incercati 🙂
Steps
1
Done
|
Prima data facem blatul. Eu am folosit o forma de 26 cm , pentru aceasta aveti nevoie de cantitatea trecuta in reteta plus inca o jumatate. Am copt blatul la 170 grade, timp de 50 minute. Lasam blatul sa se raceasca. Daca reusiti sa-l faceti cu o zi inainte si mai bine :) |
2
Done
|
Crema de branzaBranza dulce de vaci o mixam impreuna cu zaharul , eu am folosit blenderul vertical , pentru a o face mai cremoasa. Gelatina hidratata o topim pe baie de aburi. |
3
Done
|
Crema de mascarpone si NutellaCrema mascarpone , sa fie la temperatura camerei. Peste mascarpone adaugam Nutella si cu telul amestecam bine. |
4
Done
|
AsamblareaTortul in montam in forma in care am copt blatul. Blatul il feliem in 3. Punem capacul blatului, adica partea de sus ca baza. Apoi turnam crema de branza. Urmeaza blatul din mijloc. Deasupra punem crema de mascarpone , o nivelam cu o spatula. Ultimul blat il aseazam peste tort si presam usor incercand sa-l nivelam. Il dam la rece 3 ore. Daca puteti ar fi de preferat peste noapte. |
5
Done
|
DecorareaPentru a decora tortul pregatim crema : |
Sub una din creme pot pune jeleu de visine? S.ar potrivi la gust cu cele 2 creme ?
Cred ca ar fi o combinatie super delicioasa
As vrea sa fac crema de Nutella putin mai tare, ce as putea adauga in crema? Multumesc