0 0
Tort Alaska cu capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
1 buc 25 cm Chec simplu
100 gr gem capsuni
10 Piscoturi
100 ml suc de fructe de padure
Mousse de capsuni
400 gr capsuni proaspeti/congelati
400 ml smantana pt frisca
10 gr gelatina
200 gr zahar
Bezea italiana
2 ( 70 gr) albusuri
125 gr zahar
50 ml apa
1 lingura zeama lamaie

Tort Alaska cu capsuni

  • 40 min
  • Pentru 10
  • Ușor

Ingrediente

  • Mousse de capsuni

  • Bezea italiana

Distribuie

Tort Alaska cu capsuni

Fara coacere, fin si usor . La acest tort se poate folosi chec simplu , sau blat de vanilie, chiar si o rulada de cacao . Eu am ales sa folosesc un chec simplu pe care il aveam facut cu o zi inainte. Reteta originala se face cu inghetata, eu am ales un mousse de capsuni . Pentru ornat am folosit bezea italiana, unde albusurile sunt tratate termic .

(Visited 2,919 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Baza

Prima data avem nevoie de un vas/bol in care sa montam tortul. Bolul trebuie sa fie de 22-24 cm in partea de sus. Acesta il acoperim pe interior cu folie alimentara. Checul il taiem in felii egale de 1 cm. Le asezam in interiorul vasului lipite una langa alta. Pastram cateva felii cu care vom acoperi tortul la final. Apoi ungem feliile de chec cu gemul de capsuni .

2
Gata

Mousse de capsuni

Capsunile proaspete impreuna cu zaharul le blenduim pana devin pasta. Daca folositi congelate, le decongelati , apoi procedati la fel. Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi. Frisca o batem tare , adaugam o lingura de frisca in gelatina, amestecam pana se omogenizeaza. Turnam piure-ul de caspuni si gelatina peste frisca. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza .

3
Gata

Piscoturile le insiropam usor in sucul de fructe. Turnam jumatate din mousse-ul de capsuni in bol , peste feliile de chec. Apoi punem piscoturile , unul langa altul. Turnam si restul de crema. Acoperim tortul cu feliile de chec ramase. Apoi acoperim cu folie si il dam la frigider minim 4 ore, cel mai indicat e peste noapte. Apoi il dam 3 ore la congelator.

4
Gata

Bezea Italiana

Albusul de ou il mixam cu robotul de bucatarie sau mixerul . Intre timp punem zaharul impreuna cu apa pe foc. Siropul trebuie sa fiarba si sa ajunga la 115 grade, sau pana cand tot zaharul s-a topit. Apoi turnam incet siropul de zahar peste albusuri, cu mixerul mergand. Adaugam si zeama de lamaie . Continuam sa batem albusurile pana cand acestea s-au racit si bezeaua este ferma si lucioasa, asta dureaza cam 7-8 minute.

5
Gata

decorare tort

Luam tortul de la congelator si il rasturnam pe un platou. Urmeaza sa il imbracam in bezeaua italiana. Eu folosesc spatula cand il ornez. Incercam sa punem peste tot un strat egal de crema. Apoi cu o furculita trasam dungile le tot tortul . La final cu un arzator special pentru bucatarie rumenim usor bezeaua. Decoram cu bomoboane comestibile si frunze de menta sau mini busuioc. Servim imediat

Tip : pt a putea taia tortul cat mai frumos, folosim un cutit cu lama trecuta prin apa fierbinte.

Lucky Cake

tort ciocolata si branza
anterioară
Tort cu ciocolata si branza
pate pui
următoare
Pate de pui
tort ciocolata si branza
anterioară
Tort cu ciocolata si branza
pate pui
următoare
Pate de pui

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre