Un blat pufos de vanilie , pe care l-as putea manca gol …imediat ce se raceste putin 😉 . Se poate insiropa usor , il puteti folosi cu diferite creme. De feliat , se poate felia in aceasi zi , dupa ce se raceste complet si il lasam 1 ora la frigider . Asa nu va mai fi fragil si se va felia perfect 😉
Ingrediente blat ( 26 cm ) :
- 315 gr faina
- 270 ml lapte
- 120 gr unt
- 250 gr zahar
- 6 oua
- 1/2 lingurita extract vanilie
- 2 lingurite praf de copt
Punem laptele la foc mic impreuna cu untul pana acesta se topeste , apoi il dam la o parte. Intr-un vas mare batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul .
Amestecam faina cu praful de copt , apoi o cernem intr-un vas separat. Peste ouale batute spuma, turnam incet laptele cu untul , racit la temp camerei , si amestecam cu unt tel pana se omogenizeaza. Apoi adaugam faina si amestecam cu miscari de jos in sus , cu telul , la fel , pana se omogenizeaza. Atentie sa nu amestecam prea mult , deoarece atunci isi pierd din volum. In tava cu pereti detasabili punem hartie de copt la baza si pe margini , mai inalta decat tava , doarece acest blat creste destul de mult.
Turnam amestecul in tava si o dam la cuptor, preincalzit la 170 grade , timp de 50-60 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca, il punem in folie la frigider , cam o ora , apoi il putem felia.
Torturile le gasiti aici https://luckycake.ro/?s=tort
De ce se pune in folie la frigider?
Multumesc!
Tot ce faci,arata ft.bine ,felicitari!
Nu inteleg ordinea amestecului…cum ar fi ouale cu zahar cand si cu ce se amesteca?
am farcut si mi-a iesit foarte bun!
Nu se separa albus dd galbenus?
Nu, se bat impreuna cu zaharul 🙂
De ce se da la frigider?
Se feliaza apoi mai usor 🙂
O sa incerc si eu dar am emoti la masurarea fainii…cantarul de bucatarie m a lasat…
O lingura plina cu varf de faina echivaleaza cu 20 gr
Dacca forma mea are 28,pun aceleasi cantitati de ingrediente?
Da poti sa folosesti aceleasi cantitati
In loc de vanilie as putea pune cacao?daca da cata sa pun?! Multumesc si felicitari pt ceea ce faceti
Inlocuiesti 2 linguri faina cu cacao 🙂
am facut acum si eu..dar am mai adaugat faina..
Daca mai adaugi faina iese un blat mai dens
Buna ziua,
As vrea sa fac acest blat, cu ce crema imi recomandati sa il combin, ca sa iasa un tort racoros si delicios? 🙂
multumesc
uitati o crema de zmeura https://luckycake.ro/retete/tort-de-vanilie-si-crema-de-zmeura/
Multumesc mult.
Buna
Este super reteta. A iesit grozav. Mii de multumiri.
Cu mare drag ! tare ma bucur !