1 0
Risotto cu dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Risotto cu dovlecei

Distribuie

Acest fel de mancare e perfect pentru un inceput de vara ­čÖé . Dovlecelul trebuie sa fie cat mai proaspat, puteti folosi si florile de la dovlecel daca le aveti in gradina , nu trebuie irosite, sau le puteti umple cu ricotta si praji, sunt foarte bune. Cu reteta pentru flori de dovlecei revin data viitoare.

Ingrediente:

200 gr orez pt risotto

1,5 litri supa limpede de legume sau pui

100 ml vin

1 catel de usturoi

1 buc tija telina apio

1 morcov

1 ceapa

50 gr unt

4 lg ulei de masline

1 dovlecel mic

sare, piper

50 gr parmezan ras + pt servit

Preparare:

Supa trebuie sa fie fierbinte, asa ca eu o tin pe foc la minim. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline si jumatate din unt. Legumele le tocam marunt, fara dovlecel, si le calim pana se inmoaie cam 5-6 minute. Adaugam orezul si il lasam pana devine sticlos, amestecand mereu, cam 1-2 minute. Dam focul pe mediu. Adaugam supa fierbinte, cam 100 ml o data, sau 2 polonice, amestecam pana scade, apoi adaugam vinul, amestecam pana scade tot lichidul . Adaugam dovleceii taiati cubulete mici, si apoi mai adaugam 100 ml supa, lasam pana scade lichidul si tot asa pana cand orezul este aproape gata.Ultima portie de 100 ml supa o punem si o lasam pana cand orezul nu e apos, dar nici prea uscat. La final adaugam sarea, piperul si restul de unt si parmezanul.

Servim garnisit cu parmezan proaspat ras si flori de dovleci . Pofta buna!

 

(Visited 1,302 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioar─â
Chec cu banane si visine
urm─âtoare
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
anterioar─â
Chec cu banane si visine
urm─âtoare
Prajitura cu crema de vanilie si fructe

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre