Cred ca este tortul care imi place cel mai mult din cate am facut pana acum. Ciocolata si caramelul sunt preferatele mele. Blatul este moale si dens , este yummiii ! 😉
Blat umed de cacao :
Am facut acest blat , doar am adaugat 50 gr nuca prajita https://luckycake.ro/portfolio/blat-umed-de-cacao/
Crema ciocolata :
250 gr smantana pt frisca
250 gr ciocolata cu lapte
Topim ciocolata si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temp camerei. Batem smantana pt frisca pana se intareste , apoi adaugam ciocolata topita si mixam doar pana se omogenizeaza.
Crema caramel :
200 gr sos caramel- https://luckycake.ro/portfolio/sos-caramel/
150 gr crema de branza
150 gr unt
Sosul caramel il lasam sa se raceasca la temp camerei , apoi il amestecam cu crema de branza. Separat batem untul pana devine pufos, adaugam cate o lingura din crema si mixam pana o incorporam pe toata.
Blatul il taiem in 3. Punem primul blat , il ungem cu 2 linguri de gem de caise, punem ½ din crema caramel, apoi ½ crema de ciocolata, .Repetam acelasi procedeu si pentru al 2 -lea blat. Urmeaza cremele, apoi deasupra ultimul blat.
Deasupra presaram nuci , sos caramel si fulgi de ciocolata, sau fulgi crocanti de napolitana. Il dam la congelator 1 ora, apoi il lasam la frigider 2 ore. Enjoy !
Forte bine arata cred ca eun deliciu,unt de care imi recomanzi? pot folosi si 65 sau numai gras? seara buna !!!
Se poate si 65 % , dar 82 e mai bun !
Nu mai postati caci cind le vad mise Face apa in gura si nu stiu sa fac prajituri acesta este defectos meu caci stau in spania si nu am undé sa im vat
Daniela, nu e greu de facut , trebuie sa o incerci 🙂
Multumesc frumos!!!
Superb
Multumesc !
e super!!! cred ca devine tortul meu preferat 😀
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153318184172266&set=a.238042782265.135347.576967265&type=3&theater
ce dimensiuni are tava?
20 cm are tava
Ce fel de crema de branza se folosește?
crema de branza gen Philadelphia , Goldessa, Exquisa
Buna seara !. V-am descoperit azi și va admir foarte mult. Aș dori să fac și eu tortul cu ciocolata si caramel pt.majoratul băiatul meu. Mă puteți ajuta cu gramajul pentru 20 de persoane ?. Mulțumesc frumos!.
Buna , multumesc frumos pentru aprecieri ! Daca dublati cantitatea din reteta va fi suficient pentru 30 persoane, daca va ramane , il serviti a 2 zi acasa, e delicios 🙂
Crema de caramel mi-a iesit cam moale. Oare din ce cauza si ce as putea face sa fie mai tare,sau asa trebuie sa fie?
la rece se va intari, datorita gelatinei. Caramelul daca doresti sa fie mai gros pui cu 50 ml smantana mai putin
care gelatina? in reteta nu zice nimic de gelatina…?!
nu e trecuta gelatina la ingrediente, nu se foloseste
Te rog sa.mi spui cum tai blatul în 3, nu este cam subțire?
Blatul il tai cu un feliator, noua ne place blatul subtire, daca doresti poti sa il tai in 2
Vad ca tortul este patrat sau dreptunghiular…puteti sa-mi dati dimensiunile formei?
Foarma este de 20 cm , doar ca este patrata si nu rotunda
Buna seara. Am facut acest tort si pot spune ca este ffffff bun. Am adaugat nuci in blat iar combinatia cu caramel a fost foarte mult apreciata. Multumesc pt reteta. Felicitari pt tot ceea ce faceti !
Pentru câte persoane este acest tort?
Ajunge pentru 14-16 persoane
Facut si absolut adorat, este atat de gustos ca nu te poti opri din mancat! Iti multumesc pentru reteta…Voi mai incerca si altele de la tine, toate arata delicios 🙂