0 0
Pui pe “sticla”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pui pe “sticla”

Share

Cu acest pui ne delectam pe vremea studentiei . Ce vremuri frumoase 🙂 O reteta foarte simpla si usor de facut pentru orice incepator in ale gatitului. De data aceasta nu am folosit o sticla ci un suport special, dar modul de preparare e acelasi .

Ingrediente:

  • 1 pui de aprox 1,2- 1,5 kg
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita boia
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 sticla bere la 0,33 sau 0,5 depinde de cat de mare e puiul , umpluta cu apa

pui pe sticlaDSC_1338

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Amestecam intr-un bol toate ingredientele, apoi frecam bine puiul cu ele. Incercam sa-l acoperim cat mai bine cu condimentele. Dupa ce am terminat, punem puiul pe sticla pe care o umplem cu apa calduta, si apoi intr-o tava unde am pus apa de 1,5 cm inaltime.Am pus si cateva fire de rozmarin pentru extra aroma. Punem tava la cuptor timp de 1 ora si jumatate- 2 ore. Ca sa testam puiul daca e gata, il intepam cu varful unui cutit in partea cea mai groasa, si daca lichidul care curge e transparent, atunci e patruns bine. Servim alaturi de o salata de naut si sos de iaurt cu usturoi  . Enjoy !

Lucky Cake

previous
Unt Aromat
Foi napolitane , crema de cacao si nuci
next
Napolitane cu nuci si cacao
previous
Unt Aromat
Foi napolitane , crema de cacao si nuci
next
Napolitane cu nuci si cacao
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Dana

Buna,
La ce temperatura la cuptor? Cu ventilatie?