1 0
Prajitura Jerbo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Jerbo

  • Medium
Share

Jerbo – o  prajitura delicioasa, fara crema dar buna si frageda . Se face usor si repede , asa ca sigur se va afla la masa mea de Craciun . Iata reteta :

Ingrediente Jerbo :

450 gr faina

200 gr unt la temperatura camerei

1 praf sare

2 galbenusuri

15 gr drojdie proaspata

100 ml lapte

2 lg smantana

100 gr zahar

300 gr nuci

2 lg zahar

1 borcan de gem de prune – aprox 450 ml

Glazura ciocolata :

100 gr ciocolata

20 gr unt

2 lg lapte

1 lg cacao

1 lg zahar ( optional)

Laptele cald il amestecam cu drojdia sfaramata si 2 lg zahar( din cele 100 gr ). Separat intr-un bol ( cel de la robot) punem faina, untul cubulete, sarea, galbenusurile, smantana, zahar si la final laptele. Se framanta rapid cu robotul sau cu mana, pana devine un aluat omogen si usor moale. Lasam  aluatul la o parte o jumatate de ora . Nucile la macinam si le amestecam cu zaharul. Aluatul in scoatem si il impartim in 4 parti egale. Prima foaie o intindem la dimensiunea tavii ( 20 * 35 cm). Tava o tapetam cu hartie de copt si apoi punem prima foaie de aluat, o intepam in cateva locuri cu furculita si apoi o ungem cu 1/3 din gem si presaram 1/3 din nuca. Continuam cu foaia urmatoare si cu umplutura pana ajungem la ultima foaie.Dam la cuptor la 170 grade timp de 45 minute pana este rumena. O scoatem din tava si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit putem face glazura. Ciocolata impreuna cu untul , laptele si zaharul le punem la topit pe baie de aburi. O luam de pe foc si adaugam 1 lingura cacao. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza si se raceste putin, pana devine mai densa. O intindem peste prajitura si o lasam la racit. Dupa ce s-a intarit glazura o feliem si o decoram cu ciocolata rasa. Enjoy !

Lucky Cake

somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
previous
Somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
Tortellini Parmiggiana
next
Tortellini Parmiggiana
somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
previous
Somon cu ciuperci in sos de smantana si paste
Tortellini Parmiggiana
next
Tortellini Parmiggiana
Subscribe
Notificare despre
guest
11 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandra

care e cantitatea de zahar care se pune in aluat si care e cea necesara pentru nuca?
multumesc!

Mihaela

Buna, spune. Mi te rog se poate face si cu altfel de gem? Multumesc.

Mihaela

Imi ploua in gura. Tot se apropie ziua mea si ma gandeam la ce prajituresc, asa ca am trecut-o pe lista.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here