0 0
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tocanita de cartofi
1 kg cartofi
1 bucata ceapa rosie
1/2 lingurita boia
aprox 400 ml apa calda
cateva frunzulite de cimbru
dupa gust sare/piper
70 ml ulei
Ciuperci pleurotus
500 grame ciuperci pleurotus
70 ml ulei masline
2 catei usturoi
dupa gust sare/piper
70 ml vin alb
dupa gust patrunjel proaspat tocat

Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus

Features:
    • 45 min
    • Serves 4
    • Easy

    Ingredients

    Share

    Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus

    Simpla, fara carne, dar foarte gustoasa . Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta, se face rapid si iese o bunatate. Este potrivita pentru zilele de post, sau daca avem o dieta vegana, fara carne.

    Steps

    1
    Done

    Preparare tocanita de cartofi

    Cartofii ii curatam de coaja, apoi ii taiem in doua si apoi in felii de aprox un jumatate de cm. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, adaugam ceapa taiata marunt. O calim la foc mediu, timp de 3-4 minute pana se inmoaie. Apoi adaugam boiaua si mai lasam 1 minut.
    Urmeaza cartofii si imediat adaugam apa. Punem doar atata apa cat sa acopere complet cartofii, in functie de cratita folosita putem sa folosim toata apa, sau sa mai avem nevoie. Asezonam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam si cimbrul. Amestecam din cand in cand si urmarim sa nu scada prea mult lichidul. Lasam cartofii sa fiarba la foc moderat, cam 30 minute, pana incep sa se sfarme si zeama sa se ingroase.

    2
    Done

    Preparare ciuperci pleurotus

    Cat timp fierbe tocanita de cartofi putem sa facem ciupercile. Le curatam de jumatate din cotor, apoi le rupem in bucati maricele. Avem nevoie de o tigaie incapatoare, unde punem ulei de masline, usturoiul razuit si il lasam la calit 30 secunde, doar pana incepe sa sfaraie, adaugam imediat si ciupercile. Lasam 3-4 minute la foc mediu, apoi adaugam sarea, piperul si vinul. Amestecam des in ciuperci, si urmarim cand scade lichidul. De aici in colo stam langa ele, deoarece vor incepe sa se rumeneasca. Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile, apoi oprim focul si adaugam patrunjelul proaspat tocat.

    3
    Done

    Cand cartofii sunt gata, se poate servi. Mancarea este tare buna langa muraturi de casa ^_^ Pofta buna va doresc !

    Lucky Cake

    Fursecuri spritate
    previous
    Fursecuri spritate
    Prajitura cu mac si visine
    next
    Prajitura cu mac si visine
    Fursecuri spritate
    previous
    Fursecuri spritate
    Prajitura cu mac si visine
    next
    Prajitura cu mac si visine
    Subscribe
    Notificare despre
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments