Ingredients
-
1,5 kg
vinete
-
1 kg
ardei kapia
-
500 grame
ceapa rosie
-
350 ml
ulei
-
1 L
bulion
-
2 buc
frunza de dafin
-
dupa gust
sare/piper
Share
Zacusca de vinete
Cea mai buna reteta de zacusca cu vinete o impart cu voi . Trebuie urmati toti pasii , e mai migaloasa insa merita tot efortul . La noi nu sta mult in camara , desi ar rezista si 2 ani fara probleme.
Aici gasiti si metoda pentru sterilizarea borcanelor la cuptor : https://luckycake.ro/retete/sos-de-rosii-pt-iarna/
Steps
|
Preparare zacusca de vinete
Cateva sfaturi mai intai :
* folositi o oala cu fund dublu
* foc mic altfel riscati sa se afume
* ardeii si vinetele i-am cantarit dupa ce le-am prajit si curatat
Prima data prajim vinetele si ardeii, eu o fac afara la gratarul cu lemn, aroma lor este deosebita. Apoi ii curat de coaja, ardeii ii curat si de cotor si seminte, iar vinetele le pun la scurs.
Intr-o oala punem uleiul si ceapa tocata marunt ( eu folosesc robotul de bucatarie si astfel scap de lacrimi ) . Adaugam putina sare si o lasam la calit pana devine sticloasa si se inmoaie. Apoi adaugam ardeii copti , tot tocati marunt si ei ( se pot si macina) . Condimentam cu sare si piper, adaugam frunzele de dafin. Lasam la foc mic 15 minute. Apoi adaugam bulionul si fierbem cam 40 minute . La final adaugam vinetele tocate. Mai lasam la fiert pana uleiul se ridica la suprafata. Atunci zacusca este gata. Gustam si asezonam cu sare si piper dupa gust.
O turnam fierbinte in borcane curate , apoi inchidem bine capacul si o sterilizam, pe foc intr-o oala cu apa , sau la cuptor. Eu prefer la cuptor.
Gasiti metoda de sterizilare la reteta de sos de rosii pentru iarna.
Dupa ce s-au racit complet le depozitam in camara. Se serveste pe paine proaspata ! enjoy :)
|