0 0
Ostropel de pui cu leurda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg pulpe pui
1 bucata mare de ceapa rosie
500 ml sos de rosii
30 grame faina
550 ml apa
20 frunze leurda
dupa gust sare/piper
50 ml ulei

Ostropel de pui cu leurda

  • 1h 20 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

Ostropel de pui cu leurda

Zilele acestea am facut o plimbare prin padure si fiind vremea leurdei am gasit din belsug. Ne-am aprovizionat, si am facut o multime de mancaruri cu leurda, de la pesto, la salata de ton si leurda. Cu ce a mai ramas am facut un ostropel putin mai diferit, insa atat de buuuuun 😛

Va las si voua reteta de ostropel de pui cu leurda ( puteti inlocui leurda cu cozi de usturoi verde)

Steps

1
Done

Preparare ostropel

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei. O lasam 3- 4 minute la foc mediu pana se inmoaie. Apoi adaugam pulpele si le lasam pana ce incep sa se rumeneasca usor. Le rumenim usor pe toate partile, le condimentam cu sare si piper, apoi adaugam 100 ml de apa fierbinte, punem capacul si fierbem cam 10-15 minute. Mai adaugam apa fierbinte inca de 2 ori, pana pulpele sunt facute.
Adaugam leurda tocata (pastram 2-3 fire pentru final) si apoi sosul de rosii ( sau sucul de rosii) amestecat cu faina si 250 ml apa rece.
Daca doriti reteta sosului de rosii facut de mine, dati click pe "sos de rosii" din lista de ingrediente.
Lasam totul sa mai fiarba 10-15 minute, amestecam ocazional. La final gustam si asezonam daca e nevoie. Presaram restul de leurda ramasa si servim fierbinte. ENjoy !

Lucky Cake

Prajitura cu dulceata de lapte
previous
Prajitura cu dulceata de lapte
next
Snitel vienez din vita Angus
Prajitura cu dulceata de lapte
previous
Prajitura cu dulceata de lapte
next
Snitel vienez din vita Angus
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina

Merci mult pentru rețeta. Foarte gustos.