0 0
Spuma de capsuni si Oreo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Spuma de capsuni si Oreo

Distribuie

Multe dintre prietenele mele se feresc sa dea copiilor spuma de capsuni, pentru ca albusurile sunt crude si atunci le inlocuiesc cu frisca. Dar gustul mie nu mi se pare la fel de bun. Asa ca m-am gandit sa pregatesc spuma de capsuni cu albusuri gatite termic, adica bezea italiana. Spuma e mult mai aerata si nici nu pierde din volum cand adaugam capsunii.

Ingrediente spuma de capsuni:

150 gr biscuiti oreo

3 albusuri mari

200 gr zahar ( 250 daca va place mai dulce)

4 linguri de apa

500 gr capsuni

1 lingurita zeama de lamaie

Albusurile le batem pana incep sa se intareasca. Intre timp punem zaharul cu apa la fiert , siropul de zahar e gata in momentul in care siropul fierbe si toate granulele de zahar s-au dizolvat. Turnam siropul in fir subtire si mai mixam pana ajunge la temp camerei , inca 4-5 minute. 350 gr  capsuni le mixam cu mixerul vertical si adaugam o lingurita de zeama de lamaie.. Apoi celelalte ramase le taiem cubulete. Amestecam capsunii si albusul batut , gustam si daca vrem mai dulce punem miere. Din aceasta cantitate ies 8-10 portii. eu le-am pus in 2 cupe mai mari. La baza cupei punem biscuitii ore sfaramati bine cu tot cu crema, apoi turnam spuma de capsuni iar la final racuim ciocolata ( optional) . O dam la rece minim 1 ora. Enjoy !

(Visited 809 times, 1 visits today)

Lucky Cake

Guguluf cu ciocolata alba si fructe de padure
anterioară
Guguluf cu ciocolata alba si fructe de padure
salata de naut
următoare
Salata de naut
Guguluf cu ciocolata alba si fructe de padure
anterioară
Guguluf cu ciocolata alba si fructe de padure
salata de naut
următoare
Salata de naut

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lucky CakeLily Corodi Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Lily Corodi
Vizitator

Minunata e reteta. Fara acel suc care se lasa dupa cateva minute. 5*