0 0
Supa de rosii cu tortellini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 grame rosii cuburi la conserva
4 tije telina apio
o bucata praz
3 catei usturoi
2 buc frunza de dafin
50 ml ulei de masline
1,5 l supa clara de pui/apa
250 grame tortellini
50 grame parmezan ras
5-6 bucati frunze busuioc
1 lingurita pasta de tomate
1/4 lingurita oregano
1 lingurita zahar

Supa de rosii cu tortellini

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Supa de rosii cu tortellini

Vreau sa va spun ca am mancat 2 boluri fara sa respiram 🙂 Ne-a placut foarte mult combinatia dulce -acrisoara a supei cu textura cremoasa a pastelor si parmezanul care e usor sarat.  Si bonus : se prepara foarte repede 😉

Steps

1
Done

Preparare supa de rosii cu tortellini

Prima data cateva precizari :
- am folosit parte alba a prazului, o bucata de 15 cm lungime
- Am folosit tortellini proaspeti cu umplutura de branza si sunca
Acum , taiem marunt prazul si telina. Punem intr-o oala medie uleiul de masline, il incingem , apoi adaugam telina si prazul.
Le calim la foc mic cateva minute, adaugam usturoiul , pasta de tomate si condimentele. Urmeaza rosiile din conserva si zaharul ( sau daca aveti sos de rosii facut in casa e foarte bun, nu bulion) . Putem folosi si rosii proaspete, decojite si taiate cubulete( in acest caz lasam cu 5 minute mai mult la fiert) . Lasam totul sa fiarba pentru 10 minute, apoi adaugam supa sau apa fierbinte.
Lasam la fiert 20 minute. Daca telina este fiarta, punem pasa supa. Eu folosesc un blender vertical, cu el am pasat bine supa si am gustat-o. Daca e nevoie mai adaugam sare, piper dupa gust.
Adaugam tortellini si fierbem conform instructiunilor de pe pachet ( eu am mai lasat supa la fiert 2-3 minute) .
Se serveste fierbinte cu parmezan presarat si busuioc proaspat. Enjoy !

Lucky Cake

Tort Cheesecake
previous
Tort Cheesecake
next
Tocanita de vita cu legume
Tort Cheesecake
previous
Tort Cheesecake
next
Tocanita de vita cu legume
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments