Ingredients
-
Blat Red Velvet
-
-
2 oua
-
200 grame faina
-
220 gr chefir
-
280 grame zahar
-
120 grame unt
-
o lingurita rasa cu cacao
-
o lingurita otet de mere/ otet de vin alb
-
6 grame bicarbonat de sodiu
-
un praf de sare
-
colorant rosu
-
-
Crema de branza cu ciocolata alba
-
-
500 grame crema de branza
-
200 grame ciocolata alba
-
50 grame unt
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
2 lingurite zeama lamaie
Tort Red Velvet
De mult era pe lista mea acest tort. Foarte usor de facut, si foarte gustos. Baza acestui tort este simpla, blat si crema alternate in straturi. Insa blatul este foarte gustos, iar crema il completeaza perfect. Eu am ales sa raman pe varianta clasica, cateva fructe rosii in crema cred ca i-ar da un plus de savore. Insa si asa a fost un succes printre cei ce l-au gustat.
Steps
1
Done
|
Preparare blatEu am facut ambele variante. Am copt blatul tot odata si apoi in 3 tavi, fiecare blat individual. Coacerea fiecarui blat individual are rezultate mai bune, insa e nevoie de 3 tavi rotunde de 18 cm. |
2
Done
|
Preparare crema de branzaEu folosesc crema de branza Philadelphia, pt acest tort va recomand aceasta crema de branza. |
3
Done
|
AsamblareFeliem blatul in 3 felii egale. Pe un suport de tort punem primul blat apoi un strat de crema de aprox 1 cm. Daca doriti sa adaugati fructe, se poate. Ar merge bine cu zmeura, coacaze rosii, rodie. Apoi continuam la fel cu blaturile ramase. Cu crema ramasa vom orna tortul pe exterior. Ornatul a fost foarte simplu de data aceasta, m-am ajutat de o spatula mica, voi puteti sa il decorati dupa imaginatia voastra. Il dam la rece 20 minute, apoi il decoram cu rozmarin proaspat, rosie si cateva felii de lime. |
Buna Alina, cantitatile de sus sunt inteleg pt un blat gros care poate fi taiat in 3!?
Da, pentru o forma de 18 cm. Se va putea felia in 3.
Buna si Crăciun fericit! Pt o forma de 26 o data si jumatate la ingrediente nu ? Mulțumesc frumos!
Buna o data si jumatate ajunge, insa trebuie marit si timpul de coacere.
Alina spune-mi te rog ce crema de brinza folosesti? philadelfia e ok? multumesc
Natalia Philadelphia e ok, eu mai folosesc si Exquisa
Buna,putem inlocui chefirul cu alt tip de lactat?
Eventual cu lapte batut sau iaurt de baut
buna! ce fel de colorant rosu folosesti? ce marca?Multumesc!
Am folosit Progel
Buna ziua! Ar merge inlocuita crema de branza cu mascarpone?
Reteta originala nu contine mascarpone, eu prefer crema de branza
Bună. Cer scuze poate eu nu am observat si am omis ceva. Dar in ingrediente la blat este indicat bicarbonat de sodiu. Cind si unde il adaugam ? Multumesc
se regaseste acum si in pasii retetei
Buna Alina! Cam cat cantareste tortul tau? As vrea sa fac unul cam la 1kg si jumatate maxim. In forma de 18 cm ai facut nu. Multumesc mult! Esti o inspiratie
Cu decorul din fructe cantareste undeva la 1,700 kg
Buna ziua!Cat cântărește la final tortul??
Nu l-am cantarit 😀 L-am mancat, dar poti aduna gramajele si iti faci o idee de greutatea lui finala
Buna.As dori ca stratul de crema sa fie mai gros.As putea adauga frisca sau maresc gramajul de crema de branza? Multumesc anticipat pt raspuns.
Le maresti proportional pe ambele
Buna Alina!Multumim pt retetele minunate! Vreau sa fac acest tort de 5 kg pe 3 nivele si vreau sa te intreb daca este ok sa l impart asaa:
Multumesc frumos!
Cred ca va fi perfect, poate trece putin de 5 kg
Pt diametrul de 26, fac o data și jumătate,nu? Ma puteți ajuta cu cantitățile sa îl învelesc cu Frosting ?
Da, o data si jumatate e suficient. La fel si pentru frosting
Mulțumesc, Alina!