0 0
Tort Red Velvet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat Red Velvet
2 oua
200 grame faina
220 gr chefir
280 grame zahar
120 grame unt
o lingurita rasa cu cacao
o lingurita otet de mere/ otet de vin alb
6 grame bicarbonat de sodiu
un praf de sare
colorant rosu
Crema de branza cu ciocolata alba
500 grame crema de branza
200 grame ciocolata alba
50 grame unt
1/2 lingurita extract vanilie
2 lingurite zeama lamaie

Tort Red Velvet

  • Medium

Ingredients

Share

Tort Red Velvet

De mult era pe lista mea acest tort. Foarte usor de facut, si foarte gustos. Baza acestui tort este simpla, blat si crema alternate in straturi. Insa blatul este foarte gustos, iar crema il completeaza perfect. Eu am ales sa raman pe varianta clasica,  cateva fructe rosii in crema cred ca i-ar da un plus de savore. Insa si asa a fost un succes printre cei ce l-au gustat.

Steps

1
Done

Preparare blat

Eu am facut ambele variante. Am copt blatul tot odata si apoi in 3 tavi, fiecare blat individual. Coacerea fiecarui blat individual are rezultate mai bune, insa e nevoie de 3 tavi rotunde de 18 cm.
Timpii de coacere difera, daca faceti un singur blat, coaceti la 180 grade timp de aprox 60 minute sau pana trece testul scobitorii.
Daca faceti blaturi individuale, coaceti la 180 grade pentru 30- 35 minute.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Prima data spumam untul cu zaharul. Apoi adaugam cate un ou pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao, bicarbonatul, un praf de sare , jumatate din chefir, mixam , apoi restul de chefir si otetul. La urma colorantul, cantitatea acestuia depinde de calitatea lui, recomand gel sau pudra.
Tavile de copt le tapetam cu hartie de copt, apoi turnam aluatul roata pe margini, nu doar pe mijloc, pentru a creste uniform.
Coacem in cuptorul preincalzit, precum am descris mai sus. Dupa ce e copt, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute in forma, apoi il punem pe un gratar pana e rece complet.

2
Done

Preparare crema de branza

Eu folosesc crema de branza Philadelphia, pt acest tort va recomand aceasta crema de branza.
Scoatem crema de branza la temperatura camerei, la fel si untul. Topim ciocolata alba pe baie de aburi, apoi asteptam sa se raceasca la temperatura ambientala. Intr-un bol punem crema de branza, extractul de vanilie si incepem sa mixam pana devine aerata. Nu dureaza mult 1-2 minute.
Apoi adaugam ciocolata topita si mixam pana se omogenizeaza. La final untul moale, in 3 etape, mixand dupa fiecare adaugare. La final daca crema este usor moale o putem da la frigider 20 minute. La mine nu a fost cazul asa ca am trecut direct la asamblarea tortului.

3
Done

Asamblare

Feliem blatul in 3 felii egale. Pe un suport de tort punem primul blat apoi un strat de crema de aprox 1 cm. Daca doriti sa adaugati fructe, se poate. Ar merge bine cu zmeura, coacaze rosii, rodie. Apoi continuam la fel cu blaturile ramase. Cu crema ramasa vom orna tortul pe exterior. Ornatul a fost foarte simplu de data aceasta, m-am ajutat de o spatula mica, voi puteti sa il decorati dupa imaginatia voastra. Il dam la rece 20 minute, apoi il decoram cu rozmarin proaspat, rosie si cateva felii de lime.

Lucky Cake

previous
Lipie Naan
tort dobos
next
Tort Dobos
previous
Lipie Naan
tort dobos
next
Tort Dobos
Subscribe
Notificare despre
guest
25 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Corina

Buna Alina, cantitatile de sus sunt inteleg pt un blat gros care poate fi taiat in 3!?

Madalina

Buna si Crăciun fericit! Pt o forma de 26 o data si jumatate la ingrediente nu ? Mulțumesc frumos!

natalia

Alina spune-mi te rog ce crema de brinza folosesti? philadelfia e ok? multumesc

Karla

Buna,putem inlocui chefirul cu alt tip de lactat?

Dana

buna! ce fel de colorant rosu folosesti? ce marca?Multumesc!

Larisa

Buna ziua! Ar merge inlocuita crema de branza cu mascarpone?

Ana

Bună. Cer scuze poate eu nu am observat si am omis ceva. Dar in ingrediente la blat este indicat bicarbonat de sodiu. Cind si unde il adaugam ? Multumesc

Irina

Buna Alina! Cam cat cantareste tortul tau? As vrea sa fac unul cam la 1kg si jumatate maxim. In forma de 18 cm ai facut nu. Multumesc mult! Esti o inspiratie

Dana

Buna ziua!Cat cântărește la final tortul??

Romina

Buna.As dori ca stratul de crema sa fie mai gros.As putea adauga frisca sau maresc gramajul de crema de branza? Multumesc anticipat pt raspuns.

Ruiu Andreea

Buna Alina!Multumim pt retetele minunate! Vreau sa fac acest tort de 5 kg pe 3 nivele si vreau sa te intreb daca este ok sa l impart asaa:

  • primul nivel o cantitate si jumatate (2550kg);
  • al doilea nivel o cantitate (1700kg);
  • al treilea nivel o jumatate de cantitate (850kg).

Multumesc frumos!

Ana

Pt diametrul de 26, fac o data și jumătate,nu? Ma puteți ajuta cu cantitățile sa îl învelesc cu Frosting ?

Ana

Mulțumesc, Alina!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here