2 0
Tort Mocha cu banane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat nuca
4 oua
150 gr zahar
150 gr nuca macinata
125 faina
1 lingurita rasa praf de copt
un praf de sare
jumatate lingurita extract vanilie
Crema de cafea
500 ml lapte
4 buc galbenusuri
50 grame amidon
130 grame zahar
150 grame unt
2 lingurite rase cafea solubila
3 bucati banane
Sirop zahar ars
70 grame zahar
100 ml apa
10 ml zeama de lamaie
10 ml rom
Crema de ciocolata
150 gr ciocolata
150 gr crema de branza
150 gr unt
30 gr zahar pudra

Tort Mocha cu banane

  • 3 h
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Tort Mocha cu banane

O bunatate de tort ! Sa va povestesc putin despre el : are blat cu nuca insiropat , crema de cafea pe baza de oua si felii de banane , bonus crema de ciocolata cu care este imbracat ^_^ Cum sa nu va placa ??

 

Steps

1
Done

Preparare blat

Preincalzim cuptorul la 170 gr Celsius. Avem nevoie de o tava de 18 cm, merge si de 20 cm. Separam ouale . Albusurile le batem cu praful de sare si 3 linguri de zahar pana devin tepene, la mine a durat cam 3-4 minute. Apoi incet adaugam restul de zahar mixand pana il adaugam pe tot. Apoi adaugam galbenusurile si extractul de vanilie peste albusuri si amestecam cu o paleta de jos in sus cu grija. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate si praful de copt in 3 transe. Amestecam usor de sus in jos, doar pana ce se omogenizeaza. Folosim o tava rotunda cu pereti detasabili, punem amestecul in ea , nivelam si dam la cuptor pentru 35- 40 minute , pana trece testul scobitorii. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra in ultimele 10 minute reducem temp la 160 grade. Cand e gata il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un grilaj.

2
Done

Crema de cafea

Pentru crema de cafea, laptele rece impreuna cu amidonul, jumatate de zahar si cafeaua le punem la incalzit. Amestecam usor in lapte , chiar inainte sa ajunga la punctul de fierbere il luam de pe foc. Galbenusurile si restul de zahar le amestecam cu telul pana se albesc usor , turnam laptele fierbinte peste ele.
Punem amestecul din nou la foc , amestecam constant pana devine o crema densa. Acum il punem la racit, pentru a nu forma crusta, punem folie alimentara direct peste crema. Untul moale il mixam pana devine pufos, apoi adaugam cate o lingura plina cu crema, pana o incorporam pe toata. Crema e gata de folosit.

3
Done

Sirop de zahar ars

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat, apoi amestecam apa cu romul si il turnam peste zaharul caramelizat. Atentie mare, uneori stropeste si exista riscul sa va ardeti ! La final adaugam zeama de lamaie. Lasam sa se raceasca.

4
Done

Asamblare tort

Blatul il feliem in 4 . Punem primul blat , apoi il insiropam , punem 1/3 din crema apoi 1 banana taiata felii. Continuam la fel pana punem ultimul blat.

5
Done

Crema de ciocolata

Topim ciocolata pe baie de aburi. Untul moale il mixam cu zaharul pana devine pufos, apoi adaugam crema de branza , mai mixam 3-4 minute. La final si ciocolata topita, o mai mixam 1-2 minute.
Acum putem imbraca tortul cu crema, eu m-am folosit de o spatula. Pentru a decora , am folosit un pos si dui in forma de stea. La final am adaugat nuca prajita tocata mare. Se da la rece minim 3 ore. Enjoy !

Lucky Cake

Sos Marinara pentru paste
previous
Sos Marinara pentru paste
omleta condimentata
next
Omleta condimentata
Sos Marinara pentru paste
previous
Sos Marinara pentru paste
omleta condimentata
next
Omleta condimentata
Subscribe
Notificare despre
guest
15 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ramo

Buna,imi spui te rog ce crema de brânza ai folosit.Multumesc!

Ramo

Multumesc!

Ady

Ce diametru are tava?

Loredana

Nu se inegresc bananele daca se face tortul cu o zi inainte de eveniment?

Loredana

Am uitat sa intreb daca ptr tava de 26 cm ar trebui sa pun 1 data si jumatate si la blat sinla crema sau doar la blat?

Loredana

Imi poti spune te rog daca ptr tava de 26 cm la crema fac 1 data si jumatate sau las asa? Bananele nu se inegresc? Multumesc!

Oana

Buna ziua. La crema de cafea cand adunam celalalt a jum atatea de zahar?

Luissa

Buna ziua
Am si eu o întrebare, se poate felia blatul imediat după ce sa răcit? Sau trebuie lăsat măcar o zi si apoi feliat si montat!? Multumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here