Ingredients
-
-
-
4 oua
-
150 gr zahar
-
150 gr nuca macinata
-
125 faina
-
1 lingurita rasa praf de copt
-
un praf de sare
-
jumatate lingurita extract vanilie
-
-
-
-
500 ml lapte
-
4 buc galbenusuri
-
50 grame amidon
-
130 grame zahar
-
150 grame unt
-
2 lingurite rase cafea solubila
-
3 bucati banane
-
-
-
-
70 grame zahar
-
100 ml apa
-
10 ml zeama de lamaie
-
10 ml rom
-
-
-
-
150 gr ciocolata
-
150 gr crema de branza
-
150 gr unt
-
30 gr zahar pudra
Tort Mocha cu banane
O bunatate de tort ! Sa va povestesc putin despre el : are blat cu nuca insiropat , crema de cafea pe baza de oua si felii de banane , bonus crema de ciocolata cu care este imbracat ^_^ Cum sa nu va placa ??
Steps
1
Done
|
Preparare blatPreincalzim cuptorul la 170 gr Celsius. Avem nevoie de o tava de 18 cm, merge si de 20 cm. Separam ouale . Albusurile le batem cu praful de sare si 3 linguri de zahar pana devin tepene, la mine a durat cam 3-4 minute. Apoi incet adaugam restul de zahar mixand pana il adaugam pe tot. Apoi adaugam galbenusurile si extractul de vanilie peste albusuri si amestecam cu o paleta de jos in sus cu grija. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate si praful de copt in 3 transe. Amestecam usor de sus in jos, doar pana ce se omogenizeaza. Folosim o tava rotunda cu pereti detasabili, punem amestecul in ea , nivelam si dam la cuptor pentru 35- 40 minute , pana trece testul scobitorii. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra in ultimele 10 minute reducem temp la 160 grade. Cand e gata il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. |
2
Done
|
Crema de cafeaPentru crema de cafea, laptele rece impreuna cu amidonul, jumatate de zahar si cafeaua le punem la incalzit. Amestecam usor in lapte , chiar inainte sa ajunga la punctul de fierbere il luam de pe foc. Galbenusurile si restul de zahar le amestecam cu telul pana se albesc usor , turnam laptele fierbinte peste ele. |
3
Done
|
Sirop de zahar arsIntr-o craticioara punem zaharul la caramelizat, apoi amestecam apa cu romul si il turnam peste zaharul caramelizat. Atentie mare, uneori stropeste si exista riscul sa va ardeti ! La final adaugam zeama de lamaie. Lasam sa se raceasca. |
4
Done
|
Asamblare tort |
5
Done
|
Crema de ciocolataTopim ciocolata pe baie de aburi. Untul moale il mixam cu zaharul pana devine pufos, apoi adaugam crema de branza , mai mixam 3-4 minute. La final si ciocolata topita, o mai mixam 1-2 minute. |
Buna,imi spui te rog ce crema de brânza ai folosit.Multumesc!
crema de branza , gen Philadelphia, gasesti in orice supermarket
Multumesc!
Ce diametru are tava?
18 cm, am omis sa trec dimensiunea tavii, am remediat 🙂
Nu se inegresc bananele daca se face tortul cu o zi inainte de eveniment?
Ca o masura de precautie adaugati putina zeama de lamaie peste banane
Am uitat sa intreb daca ptr tava de 26 cm ar trebui sa pun 1 data si jumatate si la blat sinla crema sau doar la blat?
sa imi spui cum ti-a iesit 😉
Imi poti spune te rog daca ptr tava de 26 cm la crema fac 1 data si jumatate sau las asa? Bananele nu se inegresc? Multumesc!
O data si jumatate e ok
Buna ziua. La crema de cafea cand adunam celalalt a jum atatea de zahar?
Am editat reteta, se adauga la galbenusuri.
Buna ziua
Am si eu o întrebare, se poate felia blatul imediat după ce sa răcit? Sau trebuie lăsat măcar o zi si apoi feliat si montat!? Multumesc
Dupa ce s-a racit complet il poti felia fara probleme