0 0
Tort Fresh cu mousse de capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Mousse de capsuni
500 gr capsuni
400 ml smantana pt frisca
15 gr gelatina
120 gr- 150 gr depinde de dulceata capsunilor zahar
2 lingurite zeama de lamaie
Crema de branza si ciocolata/ Chocolate cream cheese frosting
200 gr ciocolata alba
200 gr crema de branza
150 gr unt
50 gr zahar pudra
decor
la alegere : afine, zmeura, capsuni fructe

Tort Fresh cu mousse de capsuni

  • 2 h
  • Serves 18
  • Medium

Ingredients

  • Mousse de capsuni

  • Crema de branza si ciocolata/ Chocolate cream cheese frosting

  • decor

Share

Tort Fresh cu mousse de capsuni

Daca va place ciocolata , gustul dulce acrisor al cremei mousse de capsuni, trebuie sa incercati acest tort. Se preapara usor  si este fresh si aromat.

Reteta de blat este blat umed de cacao : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/

Am folosit o forma de 26 cm, cu peretii detatsabili. pentru blat am folosit 1 data si jumatate din cantitatile date.

Steps

1
Done

Pregatire mousse de capsuni

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Topim gelatina pe baie de aburi, atentie sa nu fiarba. Capsunii ii spalam apoi ii curatam de codita. Cu ajutorul mixerului vertical blenduim 400 gr , restul 100 gr capsuni le vom pune taiate bucatele peste crema.. Adaugam zeama de lamaie. Separat batem frisca cu zaharul pana aceasta este destul de ferma, insa atentie sa nu o batem prea mult, riscam sa se taie. Adaugam piureul de capsuni, si gelatina topita. Amestecam usor cu spatula de jos in sus.

2
Done

Asamblare

Blatul il taiem in 3 . Vom folosi forma cu inel detasabil in care am copt blatul. Punem primul blat apoi jumatate din mousse. Peste mousse, capsunile ramase taiate bucatele. Punem al 2-lea blat, presam usor, apoi restul de crema. La final punem ultimul blat.
Pont : intotdeauna folosesc blatul de jos ultimul, deoarece este parte cea mai dreapta. Asa veti avea un tort perfect nivelat .
Il dam la frigider peste noapte, daca nu , minim 4 ore.

3
Done

Crema pentru ornat

Topim ciocolata alba pe baie de aburi. O lasam deoparte. Untul la temperatura camerei il batem cu zaharul pudra. Adaugam crema de branza tot la temperatura camerei si ciocolata topita. Mixam usor pana se omogenizeaza.
Scoatem tortul din forma si ne preagtim de ornat. Avem nevoie de o spatula. Crema o impartim astfel : 1/3 o coloram cu putin colorant rosu, restul o lasam alba.
Incepem prin a aplica un strat subtire de crema alba. Il dam la rece 20 minute. Apoi la baza vom aplica crema roz ( pastram 2-3 linguri pentru decor ). De la jumatate in sus punem crema alba. Nivelam tortul cu spatula . La final decoram cu crema ramasa si fructe proaspete. Il tinem la frigider 1 ora , apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Pancakes cu capsuni si menta
previous
Pancakes cu capsuni si menta
Sirop de soc
next
Sirop de soc
Pancakes cu capsuni si menta
previous
Pancakes cu capsuni si menta
Sirop de soc
next
Sirop de soc
Subscribe
Notificare despre
guest
13 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana

Buna! As vrea sa fac si eu frostingul acesta, insa nu stiu ce crema de branza sa folosesc. M-ar ajuta un sfat. Multumesc!

Ana

Multumesc! Voi incerca si eu reteta ta!

Eniko

Buna as avea o intrebare,as dori sa pregatesc acest tort,dar sa-l acopar cu pasta de zahar,se poate,este necesara in acest caz crema de deasupra tortului?Multumesc

Andreea marcu

Buna, dulceata de capsuni e obligatorie ? Nu am in casa… decat zmeura congelata

Camelia

Buna ziua! Am piure de fructe congelat, merge sa inlocuiesc cu dulceata de capsuni? Daca da, care ar fi procedura ? Multumesc frumos!

Iuliana

Bună… Știți cumva cum se comporta cream cheese frosting-ul la căldură? Ma refer la temperaturile de vara… Mulțumesc.

Simona

Se poate folosi mascarpone în locul cremei de branza ?