1 0
Chec marmorat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
330 g faina
170 g unt 82 % grasime
8 g praf de copt
2 oua
180 g zahar
300 ml lapte
10 g cacao
15 ml apa calda
o lingurita mica extract vanilie
un praf de sare

Chec marmorat

  • 1h 5 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Chec marmorat

Este un chec foarte gustos, ce se patreaza fraged cateva zile si partea mea favorita este textura lui umeda, nu este deloc uscat sa inecacios. Eu l-am facut simplu cu vanilie si cacao, dar se poate face si cu fructe, nuci, alune, voi alegeti combinatia voastra favorita.

 

Steps

1
Done

Preparare chec marmorat

Prima data pregatim ingredientele, toate trebuie sa fie la temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la 170 grade, caldura sus- jos.
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, sarea, si untul. Mixam cu mixerul ( paleta) pana aluatul devine sfarmicios.
Intru-un bol separat amestecam ouale cu laptele, extractul de vanilie.
Adaugam amestecul in 3 gtranse peste aluat si mixam doar pana devine uniform.
Cacaua o amestecam cu apa fierbinte. Impartim aluatul in 2, o jumatate o lasam asa, iar cealalta jumatate o amestecam cu pasta de cacao.
Luam o forma de chec ( de 35 cm lungime), punem hartie de copt si turnam aluaturile alternativ in tava. Deasupra eu am presarat fulgi de ciocolata, sunt optionali. Coacem checul pentru aproximativ 50 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca apoi il servim. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Maia naturala pentru paine
prajitura economica cu fructe de padure
next
Prajitura economica cu fructe de padure
previous
Maia naturala pentru paine
prajitura economica cu fructe de padure
next
Prajitura economica cu fructe de padure
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
ynna

fff gustos….merita incercat…ne-am bucurat si am savurat fiecare felie cu pofta….reteta perfecta de chec. Felicitari si multumesc!!