Ingredients
Tort Eugenia
Un tort pentru Ziua Copiilor ! cata bucurie se citeste pe chipul unui copil cand sufla in lumanari ….parca tortul nici nu mai prezinta atata importanta cat stinsul lumanarilor 🙂 . Dar totusi, apoi isi astepata nerabdatori felia 😉 . Acest tort l-am facut pentru baiatul meu, care adora capsunile.
Ingrediente tort Eugenia ( forma 22 cm):
12 eugenii cu cacao
200 ml lapte
esenta rom
Crema vanilie:
4 oua
4 linguri pline amidon
400 ml lapte
1/2 baton vanilie/ extract vanilie
150 gr zahar ( 200 daca va place mai dulce )
250-300 gr capsuni
500 ml suc de mere clar
2 plicuri tort gelee
Crema -Prima data batem usor ouale intregi , adaugam zaharul si amidonul, amestecam cu telul pana se omogenizeaza. Laptele il punem la fiert, cand da in clocot il luam de pe foc si il turnam in fir subtire peste oua amestecand in continuu. Il turnam din nou in cratita in care a fiert , adaugam pastaia de vanilie si semintele acesteia si il punem pe foc. Amestecam cu o lingura de lemn. Cand incepe din nou sa fiarba, dam focul mic, si amestecam mereu. Daca incepe sa se ingroase luam telul si amestecam energic pentru a nu ramane cocoloase. Crema este gata cand are consistenta unei budinci groase.Pe fundul tavii cu pereti detasabili asezam o foaie hartie de copt, decupata dupa forma acesteia. Pastram 3 eugenii, restul eugeniilor le inmuiem in laptele cald amestecat cu esenta de rom, apoi le asezam in tava una langa alta, incercand sa umplem si spatiile goale cu bucati mai mici din eugenii.Cele ramase le taiem in jumatate si le punem pe margini in picioare, precum in poza finala. Apoi turnam incet crema de vanilie. Cu ajutorul unei spatule nivelam crema. Peste crema punem capsunii si ii presam foarte usor pentru a intra putin in crema. Pana pregatim jeleul dam tortul la frigider. Jeleul se pragateste conform instructiiunilor de pe ambalaj cu cei 500 ml suc de mere. Se toarna usor in mijloc, apoi spre margini. Se da la rece minim 3 ore, apoi se poate servi . Enjoy !
Steps
1
Done
|
|