0 0
Crumble cu prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 grame prune
15 grame faina
un praf de scortisoara
1/3 lingurita coaja razuita de lamaie
Crumble de migdale
70 grame migdale macinate
70 grame faina
60 grame unt
60 grame zahar

Crumble cu prune

  • 55 minute
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Crumble cu prune

Ne plac retetele simple si delicioase. Prunele in varianta coapta sunt atat de aromate si suculente. Daca adaugi putina scortisoara si migdale, ai o combinatie de vis. Iar textura lor moale se combina perfect cu crumble-ul crocant. VA recomand sa-l serviti cu o cupa de inghetata de vanilie, e divin !

Steps

1
Done

Preparare tarta

Prima data pregatim crumble-ul , deoarece trebuie sa stea la rece 30-45 minute.
In robotul de bucatarie punem faina, scortisoara, migdalele, zaharul si mixam pana migdalele se maruntesc, adaugam untul rece si mai mixam doar putin pana are aspect nisipos. Daca nu aveti robot de bucatarie, migdalele le maruntim cu un cutit si le amestecam cu mana , lucram repede. Dam la frigider pentru 35-30 minute.

2
Done

Prunele trebuie sa fie bine coapte si moi. Daca sunt zemoase si moi vor avea un gust mai intens si vor fi dulci. Eu nu mai adaug zahar in ele, asadar e un desert destul de lejer.
Spalam prunele si le taiem in 2 , apoi le amestecam cu restul ingredientelor.
Le asezam intr-o forma cu diametrul de 20-22 cm cu peretii mai inalti. Poate fi o forma ceramica, vas yena, sau un alt vas termorezistent. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Deasupra presaram crumble-ul , cat mai egal peste tot.
Dam la cuptor pentru 35-45 minute pana incepe sa se rumeneasca frumos si prunele s-au inmuiat.
Servim cald cu inghetata de vanilie. Simplu se poate servi si rece, cu crema de vanilie , este foarte bun. Enjoy !

Lucky Cake

Entremet Summer Vibes
previous
Entremet Summer Vibes
Muschiulet in sos de piper verde
next
Muschiulet de porc in sos de piper verde
Entremet Summer Vibes
previous
Entremet Summer Vibes
Muschiulet in sos de piper verde
next
Muschiulet de porc in sos de piper verde
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Tania

Este foarte gustoasă, absolut demențială! Am folosit și alune de la țară, cred că și cu nuci se poate face! Mulțumesc frumos pentru rețetă!