0 0
Tort Ducesa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Pandispan Cacao
4 bucati oua
120 grame zahar
110 grame faina
30 grame cacao
30 grame unt
un praf de sare
Crema Dulce de Leche
380 grame dulce de leche
200 grame crema de branza
200 ml smantana pt frisca
5 grame gelatina
Sirop Rom
150 ml apa
150 ml zahar
15 ml zeama de lamaie
1 lingurita esenta rom/rom
cateva bucatele coaja confiata de portocala
Glazura
150 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
100 ml smantana pt frisca
1 lingura miere

Tort Ducesa

  • 2 h 30 min
  • Pentru 14
  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Tort Ducesa

Nu puteam lasa sa treaca Ziua Indragostitilor fara ceva dulce 😛 , asa ca am facut rapid un tort. A fost o inspiratie de moment, a iesit un tort fin, aerat, super delicios !

Am folosit pandispan de cacao, insiropat, crema dulce de leche , bombonele din cereale glazurate, pentru un plus de textura. Glazura de ciocolata , iar capsunile nu puteau lipsi , pentru un strop de prospetime.

(Visited 1,471 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare pandispan de cacao

Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare le punem in vasul robotului. Apoi pe baie de aburi, atentie , vasul nu atinge apa. Mixam pana se deschid la culoare si devin pufoase, si ajung la 40 grade, daca nu avem termometru verificam cu degetul, trebuie sa fie calde , nu fierbinti.
Le luam de pe baia de aburi si continuam sa mixam pentru 10 minute. Intre timp topim untul si il lasam sa se raceasca. Cernem faina impreuna cu cacaua.
Dupa ce au trecut cele 10 minute adaugam cate 2 linguri din faina, amestecam usor de jos in sus cu o spatula. Continuam pana incorporam toata faina. Luam o spatula plina cu aluat si o punem peste untul topit, amestecam bine si rasturnam amestecul peste aluat. Cu miscari usoare incorporam untul .
Folosim o tava de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt, pe fund si pe laterale. Turnam aluatul si coacem 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.

2
Gata

Preparare crema Dulce de Leche

Dulce de leche este o crema cu gust de caramel, pe baza de lapte condensat.
Se poate sa o gasiti in magazine, la cutie, cu gramaj de 397 gr. Eu am folosit lapte condensat indulcit, tot la cutie metalica ( tot 397 gr ). Acesta l-am pus intr-un vas termorezistent, am acoperit bine cu folie de aluminiu si l-au pus intr-o tava cu apa( sa ajunga pana la jumatatea vasului).
La 200 grade pentru 2 ore. Apoi lasam crema sa se raceasca de tot.
Acum putem pune gelatina la hidratat in apa rece ( eu am folosit 3 foi gelatina)conform instructiunilor de pe ambalaj. O lasam 5 minute , apoi o punem la topit pe baie de aburi. Batem frisca, insa nu de tot, o lingura o adaugam peste gelatina si amestecam.
Adaugam crema de branza si crema dulce de leche peste frisca, mixam usor si la final gelatina. Mixam usor, nu insistam deoarece se poate taia frisca.

3
Gata

Preparare sirop

Fierbem toate ingredientele la foc mediu pentru 15 minute. Il lasam sa se raceasca.

4
Gata

Asamblare tort

Taiem blatul in 3. Folosim inelul detasabil pentru a monta tortul. Insiropam prima foaie de blat , apoi jumatate din crema. In crema punem bombonele din cereale glazurate in ciocolata ( eu am folosit Rollo sau McVities). Continuam cu urmatoare felie de blat, crema si la final ultima felie de blat. Dam tortul la rece pentru 4 ore.
La final glazura, topim ciocolata cu smantana pentru frisca la foc mic sau pe baie de aburi. La final adaugam mierea. Scoatem tortul din inelul detasabil.
Turnam glazura pe margini cu o lingurita, apoi restul in mijloc. Nivelam cu o spatula glazura. Decoram cu caspuni si bomboane , frunze de menta sau lamaita. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Tocanita de vita cu legume
Sos aioli cu avocado
următoare
Sos aioli cu avocado
anterioară
Tocanita de vita cu legume
Sos aioli cu avocado
următoare
Sos aioli cu avocado

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre