0 0
Tocanita de vita cu legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kg carne vita
2 bucati ceapa rosie
2 bucati morcovi
1 bucata pastarnac
4 tije telina apio
o bucata de 20 cm praz
3 catei usturoi
1 lingurita pasta de tomate
1 lingurita boia
1/3 lingurita chimen macinat
2 bucati frunza de dafin
100 ml vin rosu
1 l apa calda
20 grame faina
100 ml ulei de masline
dupa gust sare/piper

Tocanita de vita cu legume

  • 2h 30 minute
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Share

Tocanita de vita cu legume

Nu e iarna fara tocanita de vita . E mancarea noastra de suflet in zilele reci, reconfortanta, satioasa si gustoasa. Langa ea nu iti trebuie decat paine cu coaja crocanta si muraturi de casa. Pregatirea ei dureaza, insa merita fiecare minut, va fi carnea frageda, aromata .

Steps

1
Done

Inainte de a incepe cateva sfaturi :)
- Folositi o oala ce se poate pune in cuptor, eu am folosit un vas de fonta emailat.
- Alegeti carne proaspata, eu am folosit o bucata de pulpa vita

Taiem carnea de vita bucatele de 2/2 cm. In oala punem uleiul si il incingem, prajim carnea in 3 ture. Cand o parte s-a rumenit , o scoatem si adaugam alta tura. Acest pas e important pentru aroma intensa a preparatului.
In uleiul ramas, adaugam ceapa taiata cubulete, o calim 5 minute. De altfel toate legumele le vom taia cubulete, cu exceptia usturoiului pe care il vom razui.
Apoi punem pe rand prazul, dupa 2 minute, telina. La final morcovii, pastarnacul si usturoiul razuit. Amestecam si mai lasam 5 minute la foc mic. Condimentam cu sare, piper, chimen, boia, frunzele de dafin si punem si pasta de tomate. Amestecam. Adaugam carnea .
Urmeaza faina, amestecam bine, apoi turnam vinul rosu , si completam cu apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere complet carnea. Preincalzim cuptorul la 165 grade si lasam carnea la cuptor , acoperita cu capac timp de o ora.
Dupa o ora , scoatem capacul si mai fierbem aproximativ inca o ora. Daca scade prea mult sosul mai completam cu putina apa fierbinte.
La final carnea se va sfarma doar prin simpla apasare cu furculita. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Servim calda cu paine proaspata. Enjoy !

Lucky Cake

supa de rosii cu tortellini
previous
Supa de rosii cu tortellini
next
Tort Ducesa
supa de rosii cu tortellini
previous
Supa de rosii cu tortellini
next
Tort Ducesa
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments