1 0
Tort cu mure si cafea

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu mure si cafea

  • Medie
Distribuie

Tort cu mure si cafea

Va place aroma de cafea? Si murele? Noua da 😉 Asa ca le-am pus intr-un tort  delicios . Blat umed si ciocolatos si o crema fina de cafea. Extra mure de padure, super aromata 🙂

Ingrediente:

Blat umed ( forma 20 cm)

  • 150 faina
  • 25 gr cacao de buna calitate
  • 2 oua
  • 125 zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 gr iaurt
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Ouale le  amestecam cu zaharul, adaugam uleiul, cafeaua, iaurtul, sarea. Folosim doar telul. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt , bicarbonatul. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava de copt, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare in parte de la mijloc in jos. Mi se pare ca atunci blatul creste mai frumos. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 5 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.

Blat umed de cacao DSC_1022

 

Crema cafea :

  • 150 gr unt ,
  • 200 gr zahar pudra,
  • 250 gr crema de branza ( philadelphia, Goldessa, exquisa)
  • 100 gr ciocolata alba
  • un plic de cafea 3 in 1

Untul la temp camerei se mixeaza cu zaharul pudra si cafeaua cam 5 minute , apoi se adauga si crema de branza si mai mixam 1 minut. Intre timp topim ciocolata alba pe baie de aburi apoi o adaugam la crema si mixam doar pana se incorporeaza. O dam la rece cam 5-10 minute, feliem blatul in 3 .

 

Crema de mure:

  • 200 gr mure, proaspete sau congelate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar brun / alb
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura plina amidon

Murea, zaharul , apa si zeama de lamaie se pun intr- o tigaie pe foc si se lasa pana murea se inmoaie. O presam usor cu o lingura de lemn, pt a o sfarma. Lasam totul pe foc pana scade usor lichidul si devine mai gros. La final adaugam amidonul , amestecam bine si apoi oprim focul. Lasam murea sa se raceasca. Acum putem trece la asamblat tortul.

Tort cu mure si cafea DSC_1349

DSC_1353

Prima data punem un blat, apoi il ungem cu 1/3 din gem. Urmeaza 1/3 din crema, continuam la fel pentru toate cele 3 blaturi. La urma il ornam cu mure proaspata. Il dam la rece minim 3 ore . Enjoy !

(Visited 6,443 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Paine rapida
Spaghete cu chiftele si sos de rosii
următoare
Spaghete cu chiftele si sos de rosii
anterioară
Paine rapida
Spaghete cu chiftele si sos de rosii
următoare
Spaghete cu chiftele si sos de rosii

17
Lasa-ne un mesaj

avatar
8 Comment threads
9 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MicaAlexandraPaulaNicoleta GoanaDinu Ana -Maria Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Nicoleta
Vizitator
Nicoleta

Exceptional !!! Fffff fin si delicat! Il ador!

Nicoleta
Vizitator
Nicoleta

Exceptional !!! Ffff fin si rafinat ! De departe favoritul meu ! Multumesc pentru reteta si bafta pe mai departe !

Dede
Vizitator
Dede

Cu ce as putea inlocui 3in 1 ??

Dinu Ana -Maria
Vizitator
Dinu Ana -Maria

Buna. Nu inteleg cum zici sa pun folia de aluminiu pe tava . Daca vrei sa explici sau sa-mi arati cu poze.
Multumesc.

Nicoleta Goana
Vizitator
Nicoleta Goana

bună! arată foarte bine tortul, spune-mi te rog ce iaurt folosești, am pus iaurt zuzu într-o negresă cu caise și nu mi-a plăcut gustul pe care l-a dat prăjiturii ,oare ar trebui să folosesc iaurt cremos, gen grecesc?

Paula
Vizitator
Paula

Buna! Imi poti spune care ar fi cantitatile daca vreau sa fac tortul cu un diametru de 26 cm? Multumesc mult si mult succes in continuare!

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Buna! In crema cafeaua se pune pregătită sau praful de 3in1?

Mica
Vizitator
Mica

Buna
Cu ce fructe pot fi înlocuite murele?