0 0
Supa crema de mazare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Supa crema de mazare

  • Medium
Share

Imi place vara! In piata gasesti toate legumele si fructele proaspete , acum mi-a atras atentia mazarea care la noi in familie nu este prea indragita , mie imi place dar baietelul meu o cam alege . Cand i-am facut acesta supa nefiind boabe intregi a mancat-o :D. Asa ca sigur o vom repeteta !

Ingrediente:

1 litru mazare= 550 gr

3 morcovi

2 fire telina apio

1 ceapa mica

2 cartofi medii

2 linguri smanatana de casa sau min 20% grasime

1 catel usturoi

ulei de masline

sare piper, frunza dafin,cimbru

Crutoane : bucati paine, cimbru, ulei masline

Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit,frunzele de dafin,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare atunci mai putem completa .Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta.Adaugam smantana si mai dam un clocot.Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper.

Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul. Painea o amestecam cu o lingurita de cimbru, usturoi pudra, apoi o punem pe hartie de copt intr-o tava , o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste.

Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Pofta buna!

Lucky Cake

previous
Pancakes cu banane si afine
next
Salata aromata de pepene cu banane
previous
Pancakes cu banane si afine
next
Salata aromata de pepene cu banane
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments