Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine 🙂 , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
6 linguri cu varf  faina
50 ml ulei
un praf de sare
100 gr coacaze rosii si negre
Crema:
250 gr ricotta
200 smantana pt frisca
3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place
1 lingura zeama de lamaie
coaja razuita  de la o jum de lamaie
1 plic gelatina
200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate
Pt ornat:
cirese si coacaze
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.
Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie ,la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol.Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa.Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj apoi o topim pe baie de aburi.1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese iar restul in crema cu cirese.Punem un blat in forma de copt folosita, peste crema cu cirese si ricotta , punem peste al 2-lea blat iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.Enjoy
wawwww super <alina ,bravo am sa incerc reteta cu siguranta
Multumesc mult, sa vi si cu o poza 😉
Arata super…am sa incerc si eu
Va astept cu o poza cu rezultatul pe pagina de facebook !
Buna! As dori sa stiu daca pt o tava de 26 cm in diametru trebuie sa dublez cantitatile?
O data si jumatate e suficient