0 0
Tortellini in sos de smantana cu bacon si mazare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 grame tortellini cu branza
300 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
200 ml smantana de gatit
150 grame bacon
50 grame mazare
100 grame parmezan ras
1 catel usturoi
dupa gust sare/piper
1/2 lingurita mix ierburi italienesti

Tortellini in sos de smantana cu bacon si mazare

  • 20 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

Tortellini in sos de smantana cu bacon si mazare

Iubim pastele, pentru se fac si repede, si sunt atat de gustoase. Combinatiile pot fi nenumarate, eu le prefer pe cele cu smantana, baietii mei pe cele cu sos de rosii. De data aceasta am folosit un sos de smantana care le-a placut foarte mult si lor 😉 iar paste am folosit tortellini cu branzeturi. Delicios !

 

Steps

1
Done

Preparare

Intr-o oala de 3 L punem apa la fiert, adaugam sare.
Intre timp intr-o tigaie punem baconul taiat cubulete la prajit. Il prajim pana se rumeneste frumos, apoi il scoatem pe o farfurie. In grasimea lasata de bacon vom face sosul ( daca este prea multa grasime, aruncam o parte).
In tigaie pune usturoiul razuit, si lasam 30 secunde, nu mai mult deoarece se arde. Apoi adaugam smantana ( ambele) si ierburile italienesti. Asezonam cu sare si piper. Punem si mazarea ( eu am folosit congelata) si lasam sa fiarba la foc mic 3-4 minute.
Intre timp fierbem si pastele, fiind proaspete necesita doar 2 minute de fierbere.
Cu o spumiera punem pastele fierte peste sosul de smantana . Adaugam si 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele. Oprim focul la sos si amestecam cu grija pastele cu sosul.
Punem cate o portie in farfurie, apoi deasupra adaugam baconul crocant si chives taiata marunt. Servim imediat. Enjoy !

Lucky Cake

Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
previous
Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
next
Bezele perfecte
Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
previous
Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
next
Bezele perfecte
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments