0 0
Entremet Blanca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Financier de migdale
70 grame zahar pudra
30 grame pudra de migdale
8 grame miere
28 grame faina
1 gr praf de copt
65 grame albus de ou
35 grame ulei
Jeleu de fructe rosii
160 grame fructe rosii congelate
40 grame zahar pudra
5 grame gelatina
Mousse de ciocolata alba
3 galbenusuri
250 ml lapte
10 grame zahar
200 grame ciocolata alba
300 ml smantana pt frisca
5 grame gelatina
1/2 lingurita extract vanilie
Crocant de praline cu ciocolata alba
Click aici pt reteta pasta praline
80 grame ciocolata alba
150 grame pailleté feuilletine
Glazura oglinda
150 grame zahar
150 grame miere
150 grame ciocolata alba
100 grame lapte condensat indulcit
15 grame gelatina
75 grame apa

Entremet Blanca

  • 2h si 10 minute , plus 12 ore la rece
  • Pentru 12
  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Entremet Blanca

Gustul fin si combinatia de arome ma face sa apreciez in fiecare zi, tot mai mult, acest tip de tort. Realizarea lui nu este complicata insa necesita mai mult timp. Fiecare imbucatura insa, merita asteptarea.

Am ales un blat din albusuri si migdale, un financier, crocant de praline si cioclata alba, jeleu de fructe rosii si mousse de ciocolata alba. Parfumat si extrem de gustos !

(Visited 2,704 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Financier de migdale

Prima data incalzim cuptorul la 165 grade.
Luam un cerc reglabil sau o forma de 16 cm, in aceasta vom face blatul.
Albusurile le mixam cu telul, impreuna cu mierea, apoi adaugam si zaharul. Punem si uleiul. La final amestecam migdalele, faina si praful de copt. Turnam in forma si coacem pentru 20 minute.
Apoi scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca complet.

2
Gata

Preparare jeleu de fructe rosii

Pentru jeleu eu am folosit un mix de fructe de padure, fructele fiind congelate. Punem pe foc fructele impreuna cu zaharul. Gelatina o hidratam in 30 ml apa rece. Cand fructele au dat in clocot de 2-3 ori , le dam la o parte si le blenduim cu un mixer vertical. Adaugam si gelatina hidratata imediat. Amestecam bine, apoi turnam intr-o forma de 14 cm. Trebuie sa stea la rece o ora, apoi la congelator minim 6 ore, de preferat peste noapte.

3
Gata

Crocant de ciocolata alba

Paillete Feuilletine se gasesc in magazinele de specialitate, eu am gasit si in Auchan ( sub denumirea de Crepes Dantelle ).
Pasta de praline, se face in casa, aveti linkul la ingredinte, si puteti face o cantitate mai mare pe care sa o pastrati la rece pentru mai mult timp. Noi avem nevoie de 30 grame pasta praline.
Ciocolata alba o topim pe baie de aburi, apoi o amestecam cu pasta de praline si cu paillete feuilletine. Punem peste blat un strat gros de un jumatate de centimetru, restul o intindem in strat gros pe o farfurie ( o vom rupe bucati si o vom folosi la decor) .

4
Gata

Mousse de ciocolata alba

Pentru mousse-ul de ciocolata alba vom face o creme anglaise, pentru care avem nevoie de un termometru, sau putem face proba pe o lingura de lemn.
Punem pe foc mediu laptele amestecat cu galbenusurile si zahar.
Lasam totul la foc mic spre mediu, amestecand mereu, compozitia nu trebuie sa depaseasca 80 grade. Pentru a face proba, trebuie crema sa imbrace spatele lingurii de lemn, si cand tragem cu degetul sa ramana urma curata. Atentie ! crema nu trebuie sa fiarba, iar consistenta ei este una lichida insa cremoasa.
Punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.
Punem ciocolata intr-un vas incapator, apoi turnam direct peste ea crema fierbinte. Lasam 1 minut sa se topeasca ciocolata, amestecam bine pana ciocolata e topita, apoi adaugam gelatina hidratata.
O lasam deoparte sa se racoreasca putin. Intre timp batem frisca cu vanilia pana devine ferma, nu prea mult, sa nu o taiem.
Adaugam peste crema de ciocolata frisca batuta in 3 etape.

5
Gata

Asamblare Entremet

Luam o forma de silicon sau un inel cu dimensiunea de 20 cm. Daca folosim inel pe margini punem folie acetofan, asa in vom scoate fara probleme din forma. La baza punem blatul cu crocantul de ciocolata alba. Apoi peste turnam jumatate din crema, aceasta trebuie sa umple si spatiul gol pe langa blat.
Scoatem din forma jeleul, care trebuie sa fie congelat, apoi il punem in mijloc peste crema. La final turnam restul mousse-ului. Nivelam cu o spatula, cat de bine putem noi, deoarece peste mousse vom pune glazura oglinda.
Acum dam la rece 2 ore, apoi peste noapte la congelator.

6
Gata

Glazura Oglinda

Tot cu o zi inainte facem si glazura oglinda. Punam gelatina la hidratat in 90 ml apa rece.
Punem pe foc apa, zaharul, mierea pana zaharul e complet topit, indicat este sa ajunga la 105 grade. Luam de pe foc si adaugam laptele condensat, apoi turnam totul peste ciocolata, mixam cu mixerul vertical, fara a-l ridica din vas, nu vream sa adaugam aer in glazura.
Adaugam gelatina topita pe baie de aburi si colorantul daca dorim. Mixam din nou. Apoi strecuram glazura, cu o sita fina, si o dam la frigider pana a 2-a zi.

7
Gata

Glazurare entremet

Intr-o tava mai mare punem folie alimentara apoi un suport pentru tort. Mai mic decat tortul, eu folosesc un vas de plastic cat mai stabil. Scoatem glazura si o incalzim la 32-34 grade , o mixam din nou cu mixerul vertical.
Scoatem entremetul din forma si il punem pe suport. Cu mana netezim usor marginile, apoi turnam imediat glazura oglinda, o turnam in fir gros, la mijloc, cu usoare miscari circulare. Lasam pana se scurge excesul de glazura. Apoi cu o spatula curatam ce a ramas la baza si transferam tortul pe un platou.
Pe laterale decoram cu crocantul de ciocolata alba. Pastram la frigider minim o ora inainte de servire. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Snitel vienez din vita Angus
Friptura de vita cu legume
următoare
Friptura de vita cu legume
anterioară
Snitel vienez din vita Angus
Friptura de vita cu legume
următoare
Friptura de vita cu legume

6
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
adrianaOanaLucky CakePita Daniela Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Pita Daniela
Vizitator
Pita Daniela

Ce înseamnă mai exact paillete feuilletine?Multumesc

Oana
Vizitator
Oana

Puteti va rog explica cum ați colorat glazura in 2 culori? Mulțumesc

adriana
Vizitator
adriana

la ce raion in auchan sau la ce magazine de specialitate se gaseste paillete feuilletine sau crepes dantelle? multumesc!