0 0
Tort Caramelo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat vanilie
315 g faina
270 ml lapte
120 g unt
250 g zahar
6 oua
1/2 lingurita extract vanilie
2 lingurite praf de copt
Mere caramelizate
5 mere medii, curatate si taiate wedges, felii groase
100 g zahar
20 g unt
1 lingura coniac
1 lingura zeama de lamaie
2-3 linguri apa
Crema caramel
2 portii sos caramel https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/ , lasat sa se raceasca la temp camerei
400 g crema de branza Frischa dela Billa, sau Goldessa, Exquisa
200 g unt
1 lingura cu varf zahar pudra

Tort Caramelo

  • Medium

Ingredients

  • Blat vanilie

  • Mere caramelizate

  • Crema caramel

Share

Tort Caramelo

Daca va place sosul sau crema caramel, atunci veti iubi acest tort! Are un gust fin si delicat , mere usor caramelizate si un blat pufos de vanilie …sper ca v-am facut pofta 😉 – Tort Caramelo

Reteta sos caramel https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/

(26 cm)

tort caramelo (1 of 1)-5

Steps

1
Done

Blat vanilie

Punem laptele la foc mic impreuna cu untul pana acesta se topeste , apoi il dam la o parte. Intr-un vas mare batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul . Amestecam faina cu praful de copt , apoi o cernem intr-un vas separat. Peste ouale batute spuma, turnam incet laptele cu untul , racit la temp camerei , si amestecam usor cu unt tel pana se omogenizeaza. Apoi adaugam faina si amestecam cu miscari de jos in sus , cu telul , la fel , pana se omogenizeaza. Atentie sa nu amestecam prea mult , deoarece atunci isi pierd din volum. In tava cu pereti detasabili punem hartie de copt la baza si pe margini , mai inalta decat tava , doarece acest blat creste destul de mult. Turnam amestecul in tava si o dam la cuptor, preincalzit la 170 grade , timp de 50-60 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca, il punem in folie la frigider , cam o ora , apoi il putem felia.

2
Done

Mere caramelizate

Punem zaharul si untul la foc mediu , dupa 1 minut adaugam si merele , le lasam pana incep sa se inmoaie. Cand sunt moi aproape de tot punem coniacul si lasam sa fiarba 2-3 minute, la final adaugam zeama de lamaie si apa , pentru a rezulta un sos cu care vom insiropa blatul. Lasam sa se raceasca.

3
Done

Crema caramel

E foarte important ca toate ingredientele sa fie la temp camerei pentru o crema reusita. Din sosul de caramel vom folosi doar 350 gr, restul il pastram pentru crema de decor.

Untul il spumam bine cu 1 lingura zahar pudra. Caramelul il amestecam cu crema de branza, amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza. Turnam amestecul peste unt in 3 etape, mixand cu mixerul dupa fiecare adaugare. Dam crema la rece.

4
Done

Asamblare

Crema caramel o impartim in 3 cant egale. Blatul il feliem in 3 . Merele le impartim in 2 cant egale. Punem primul blat apoi jumatate din mere impreuna cu sosul. Apoi 1 portie crema. Urmeaza al doilea blat , merele si a 2 portie de crema. Deasupra punem ultimul blat.

Cu crema ramasa imbracam tortul. Cel mai usor e sa folositi o spatula mai mica. Cu ajutorul ei putem sa il nivelam frumos. Il dam la rece 1 ora .

Sosul de caramel trebuie sa fie la temperatura camerei, daca s-a intarit , il putem face din nou lichid, tot ce trebuie sa facem e sa il incalzim putin. Scoatem, tortul de la rece si cu lingura turnam sosul caramel mai intai pe margini, asa incat sa curga usor , apoi restul sosului il punem in mijlocul tortului si il nivelam cu spatula.

Lucky Cake

previous
Budinca de cozonac
next
Paste cu creveti
previous
Budinca de cozonac
next
Paste cu creveti
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
anca

un mod evaziv de a prezenta reteta . Ori nu ai habar de retete ori esti foarte superficiala . Clar la blat de separa albusurile de galbenusuri si se spumeaza pana isi tripleaza volumul . Daca amestecam cum spui tu ouale cu zaharul va iesi o mare cacialma Apo spui 2 portii caramel, ce inseamna doua portii si cum se face caramelul . Ar fi cazul sa te lasi de dat retete copiate de prin cine stie ce carti de specialitate !!!!

Delia

Buna! La crema, cand spui 2 portii de sos caramel, te referí la cantitatile pe care le folosesti la elaborarea sosului x 2? Poate e banala intrebarea, dar is cata nedumerita ?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here