1 0
Tort Ama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Crema de branza cu ciocolata alba
300 grame crema de branza 300 grame
180 grame ciocolata alba 180 grame
300 ml smantana pt frisca 300 ml
10 ml zeama de lamaie 10 ml
Fructe in sirop
3 mere
2 pere
10 grame amidon
o lingurita zeama lamaie
o lingurita rom
100 ml apa
40 gr zahar
Crema caramel
380 grame dulce de leche
250 grame unt 82 % grasime

Tort Ama

  • 4 h 30 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Tort Ama

Cateva mere si pere culese din gradina m-au inspirat sa fac acest tort. Vroiam sa se simta aromele lor, asa ca le-am lasat cat de mari am putut 😛 . Se pot taia si cubulete mai mici, va fi mai usor la feliat. Tortul este lejer, blatul umed, crema usoara si plin de fructe delicioase. Va las reteta, iar dupa ce il incercati, sa-mi spuneti parerea voastra ^_^ Spor in toate !

Linkul pentru blatul umed : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-cu-vanilie/

Linkul pentru Dulce de leche   https://luckycake.ro/retete/tort-ducesa-reteta/

Tort Ama

 

Steps

1
Done

Preparare tort Ama

Prima data vom face blatul, v-am lasat linkul mai sus in decriere. In forma in care am copt blatul, vom monta si tortul. Eu am pus pe interiorul formei folie acetat, pentru ca acesta sa fie perfect nivelat.
Blatul dupa ce s-a racit complet il feliem in 3. Capatul blatului daca are putina burta, nu e nimic, il vom nivela din cutit.

2
Done

Pere si mere in sirop

Fructele au fost din livada noastra, si au fost destul de maricele, perele au avut in total, curatate, cam 300 grame. Le-am curatat de coaja si le-ai taiat bucati potrivite. Le-am pus intr-o cratita mai mica, am adaugat 70 ml apa, zaharul, romul si zeama de lamaie. Le-am lasat pana cand fructele s-au inmuiat bine si siropul s-a redus, focul trebuie sa fie moderat. Apoi am pus amidonul in 30 ml apa rece si l-am turnat peste fructe. L-am lasat pe foc doar pana s-a legat. Cantitatea de apa poate varia in functie de soiul fructelor.
Lasam fructele sa se raceasca.

3
Done

Crema de branza cu ciocolata alba

Va recomand sa folositi o ciocolata alba de calitate.
Asadar punem ciocolata la topit pe baie de aburi. Crema de branza sa fie la temperatura camerei. Dupa ce topim ciocolata o lasam sa se raceasca usor. Cu robotul de bucatarie , folosind paleta aeram crema de branza, apoi adaugam ciocolata alba si amestecam pana sa incorporeaza.
Batem frisca, aceasta trebuie sa fie rece de la frigider, cand incepe sa se intareasca usor adaugam zeama de lamaie, aceasta o va stabiliza. Ne oprim din mixam cand este aproape ferma. Atentie sa nu o mixam prea mult. Peste crema de branza adaugam frisca in 2 etape, amestecand usor cu o paleta.

4
Done

Asamblare tort

Punem crema intr-un pos incapator, fara dui. Asezam in forma un blat, apoi punem pe margine doar, un rand de crema . In mijloc jumatate din fructe. Acoperim cu un strat generos de crema si punem urmatorul blat. Procedam la fel . Ultimul blat il punem deasupra si acoperim tortul cu folie alimentara. Il dam la rece 3 ore.
Dupa ce au trecut cele 3 ore ( se poate lasa si peste noapte) vom prepara crema pentru ornat.
Este foarte simpla : Vom folosi o cutie de dulce de leche/ dulceata de lapte , care se poate cumpara sau se poate preparar in casa. V-am lasat linkul sus in descriere. Untul trebuie sa fie usor moale, il scoateti de la frigider cu 30 minute inainte. Il taiem cubulete, apoi il mixam pana devine pufos, adaugam dulche de leche si mixam pana devine o crema fina. Daca este usor moale , il punem la rece 30 minute.
Pentru decor am folosit duiul Wilton pentru petale. Il imbracam in crema si apoi il decoram, cu fulgi de cocos si fructe proaspete. Tortul se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Enjoy !

Lucky Cake

Curry de legume cu orez
previous
Curry de legume cu orez
Fursecuri spritate
next
Fursecuri spritate
Curry de legume cu orez
previous
Curry de legume cu orez
Fursecuri spritate
next
Fursecuri spritate
Subscribe
Notificare despre
guest
8 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana V

Cantitățile sunt pentru o forma de 20?

Nadia

Pot folosi mascarpone în locul cremei de branza? Multumesc

Alexandra

Se poate folosi lapte condensat în loc de dulce de leche?
Și pt forma de 28 cm, se dublează rețetă?
Mulțumesc

Ligia

Buna ce crema de branza ai folosit.multumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here