Ingredients
-
Crema de branza cu ciocolata alba
-
-
300 grame crema de branza300 grame
-
180 grame ciocolata alba180 grame
-
300 ml smantana pt frisca300 ml
-
10 ml zeama de lamaie10 ml
-
-
Fructe in sirop
-
-
3 mere
-
2 pere
-
10 grame amidon
-
o lingurita zeama lamaie
-
o lingurita rom
-
100 ml apa
-
40 gr zahar
-
-
Crema caramel
-
-
380 grame dulce de leche
-
250 grame unt 82 % grasime
Tort Ama
Cateva mere si pere culese din gradina m-au inspirat sa fac acest tort. Vroiam sa se simta aromele lor, asa ca le-am lasat cat de mari am putut 😛 . Se pot taia si cubulete mai mici, va fi mai usor la feliat. Tortul este lejer, blatul umed, crema usoara si plin de fructe delicioase. Va las reteta, iar dupa ce il incercati, sa-mi spuneti parerea voastra ^_^ Spor in toate !
Linkul pentru blatul umed : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-cu-vanilie/
Linkul pentru Dulce de leche https://luckycake.ro/retete/tort-ducesa-reteta/
Steps
1
Done
|
Preparare tort AmaPrima data vom face blatul, v-am lasat linkul mai sus in decriere. In forma in care am copt blatul, vom monta si tortul. Eu am pus pe interiorul formei folie acetat, pentru ca acesta sa fie perfect nivelat. |
2
Done
|
Pere si mere in siropFructele au fost din livada noastra, si au fost destul de maricele, perele au avut in total, curatate, cam 300 grame. Le-am curatat de coaja si le-ai taiat bucati potrivite. Le-am pus intr-o cratita mai mica, am adaugat 70 ml apa, zaharul, romul si zeama de lamaie. Le-am lasat pana cand fructele s-au inmuiat bine si siropul s-a redus, focul trebuie sa fie moderat. Apoi am pus amidonul in 30 ml apa rece si l-am turnat peste fructe. L-am lasat pe foc doar pana s-a legat. Cantitatea de apa poate varia in functie de soiul fructelor. |
3
Done
|
Crema de branza cu ciocolata albaVa recomand sa folositi o ciocolata alba de calitate. |
4
Done
|
Asamblare tortPunem crema intr-un pos incapator, fara dui. Asezam in forma un blat, apoi punem pe margine doar, un rand de crema . In mijloc jumatate din fructe. Acoperim cu un strat generos de crema si punem urmatorul blat. Procedam la fel . Ultimul blat il punem deasupra si acoperim tortul cu folie alimentara. Il dam la rece 3 ore. |
Cantitățile sunt pentru o forma de 20?
Cantitatile sunt pentru o forma de 18 cm, cea in care coacem si blatul
Pot folosi mascarpone în locul cremei de branza? Multumesc
Eu nu am incercat, dar poti incerca
Se poate folosi lapte condensat în loc de dulce de leche?
Și pt forma de 28 cm, se dublează rețetă?
Mulțumesc
Nu, dulce de leche are consistenta solida
Buna ce crema de branza ai folosit.multumesc
Philadelphia