0 0
Blat umed cu vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat umed
175 grame faina
2 oua
75 ml ulei
125 grame zahar
75 ml lapte
130 grame chefir
5 grame praf de copt
3 grame bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare sare

Blat umed cu vanilie

  • 45 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Blat umed cu vanilie

Aceasta e varianta cu vanilie a blatului umed de cacao. Este la fel de bun, moale si pufos, moderat de dulce. Se poate folosi in combinatie cu orice crema, absoarba umiditatea din aceasta si nu e nevoie sa mai fie insiropat.

 

(Visited 14,955 times, 9 visits today)

Steps

1
Done

Preparare

pentru a prepara acest blat nu e nevoie de mixer, decat de un tel. Secretul reusitei este in a nu amesteca prea mult in aluat.
Asadar vom amesteca cu telul ouale cu zaharul pana este omogen totul. Adaugam lichidele ( aici e inclusa si vanilia) si un praf de sare. La final faina amestecata cu agentii de crestere. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza.
Preincalzim cuptorul la 170 grade.Turnam compozitia in tava de copt cu dimensiunea de 18 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare.
Coacem pentru 40 -45 minute, sau pana trece testul scobitorii. Il lasam in forma la temperatura camerei, pentru 5 minute, apoi il scoatem din aceasta. Dupa ce s-a racit se poate felia. Enjoy !

Lucky Cake

Briose Red Velvet
previous
Briose Red Velvet
next
Negresa cu nuca si ciocolata alba
Briose Red Velvet
previous
Briose Red Velvet
next
Negresa cu nuca si ciocolata alba
guest
23 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina

Nu are ulei ca cel de cacao?

Cristina

Multumesc!😍

Roxana

Imi spui, te rog Alina, zaharul este tos, trebuie amestecat pana se dizolva sau nu? Ori folosim zahar pudra?
Multumiri!

emilia

Blatul se poate folosi pentru tortul diplomat?

Emilia

Multumesc mult

emilia

nu as vrea sa folosesc piscoturi

ROXANA

Avand in vedere faptul ca are multe aprecieri,azi il incerc si eu dar in tava de cuptor sub forma de prajitira .Daca totul merge bine o sa revin cu o poza.Mii de multumiri ptr toate retetele.Sunt fanul tau,apreciez tot ceea ce faci.

Mari

Azi il voi incerca si eu, tot sub forma de prajitura, vreau sa inlocuiesc apa cu sirop de catina, sa mai reduc cantitatea de zahar(contine si siropul de catina zahar invertit), pun deasupra piersici din compot si fulgi de migdale. Sunt curioasa daca se va apropia de prajitura mancaa la o patiserie!

Teo

Bună!
Unde găsesc vă rog frumos extract de vanilie?

Ileana

Buna. De ce nu merge calculatorul? Incerc sa ajustez pt un tort mai mare, dar nu merge! Multumesc

Ileana

Aaaaa…..ok……multumesc!

Madalina

Bună! Cu ce pot înlocui kefirul? Mulțumesc frumos!!

Madalina

Cu iaurt grecesc se poate, ca cel de la blatul umed de cacao?

felicia

cum masor chefirul in grame? nu in ml?

felicia

multumesc

Ioana

Bună, pentru un blat de 26 de cm se mai poate adăuga jumătate din cantitatile din rețetă?
Multumesc anticipat