0 0
Blat umed cu vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Blat umed
175 grame faina
2 oua
75 ml ulei
125 grame zahar
75 ml lapte
130 grame chefir
5 grame praf de copt
3 grame bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare sare

Blat umed cu vanilie

  • 45 min
  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Blat umed cu vanilie

Aceasta e varianta cu vanilie a blatului umed de cacao. Este la fel de bun, moale si pufos, moderat de dulce. Se poate folosi in combinatie cu orice crema, absoarba umiditatea din aceasta si nu e nevoie sa mai fie insiropat.

 

(Visited 2,514 times, 2 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare

pentru a prepara acest blat nu e nevoie de mixer, decat de un tel. Secretul reusitei este in a nu amesteca prea mult in aluat.
Asadar vom amesteca cu telul ouale cu zaharul pana este omogen totul. Adaugam lichidele ( aici e inclusa si vanilia) si un praf de sare. La final faina amestecata cu agentii de crestere. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza.
Preincalzim cuptorul la 170 grade.Turnam compozitia in tava de copt cu dimensiunea de 18 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare.
Coacem pentru 40 -45 minute, sau pana trece testul scobitorii. Il lasam in forma la temperatura camerei, pentru 5 minute, apoi il scoatem din aceasta. Dupa ce s-a racit se poate felia. Enjoy !

Lucky Cake

Briose Red Velvet
anterioară
Briose Red Velvet
următoare
Negresa cu nuca si ciocolata alba
Briose Red Velvet
anterioară
Briose Red Velvet
următoare
Negresa cu nuca si ciocolata alba

11
Lasa-ne un mesaj

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MariROXANAemiliaRoxanaLucky Cake Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Cristina
Vizitator
Cristina

Nu are ulei ca cel de cacao?

Roxana
Vizitator
Roxana

Imi spui, te rog Alina, zaharul este tos, trebuie amestecat pana se dizolva sau nu? Ori folosim zahar pudra?
Multumiri!

emilia
Vizitator
emilia

Blatul se poate folosi pentru tortul diplomat?

emilia
Vizitator
emilia

nu as vrea sa folosesc piscoturi

ROXANA
Vizitator
ROXANA

Avand in vedere faptul ca are multe aprecieri,azi il incerc si eu dar in tava de cuptor sub forma de prajitira .Daca totul merge bine o sa revin cu o poza.Mii de multumiri ptr toate retetele.Sunt fanul tau,apreciez tot ceea ce faci.

Mari
Vizitator
Mari

Azi il voi incerca si eu, tot sub forma de prajitura, vreau sa inlocuiesc apa cu sirop de catina, sa mai reduc cantitatea de zahar(contine si siropul de catina zahar invertit), pun deasupra piersici din compot si fulgi de migdale. Sunt curioasa daca se va apropia de prajitura mancaa la o patiserie!