0 0
Blat umed cu vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat umed
175 grame faina
2 oua
75 ml ulei
125 grame zahar
75 ml lapte
130 grame chefir
5 grame praf de copt
3 grame bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare sare

Blat umed cu vanilie

  • 45 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Blat umed cu vanilie

Aceasta e varianta cu vanilie a blatului umed de cacao. Este la fel de bun, moale si pufos, moderat de dulce. Se poate folosi in combinatie cu orice crema, absoarba umiditatea din aceasta si nu e nevoie sa mai fie insiropat.

 

(Visited 8,120 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Preparare

pentru a prepara acest blat nu e nevoie de mixer, decat de un tel. Secretul reusitei este in a nu amesteca prea mult in aluat.
Asadar vom amesteca cu telul ouale cu zaharul pana este omogen totul. Adaugam lichidele ( aici e inclusa si vanilia) si un praf de sare. La final faina amestecata cu agentii de crestere. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza.
Preincalzim cuptorul la 170 grade.Turnam compozitia in tava de copt cu dimensiunea de 18 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare.
Coacem pentru 40 -45 minute, sau pana trece testul scobitorii. Il lasam in forma la temperatura camerei, pentru 5 minute, apoi il scoatem din aceasta. Dupa ce s-a racit se poate felia. Enjoy !

Lucky Cake

Briose Red Velvet
previous
Briose Red Velvet
next
Negresa cu nuca si ciocolata alba
Briose Red Velvet
previous
Briose Red Velvet
next
Negresa cu nuca si ciocolata alba
guest
20 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina
Cristina
21.09.2019 18:13

Nu are ulei ca cel de cacao?

Cristina
Cristina
25.09.2019 21:05
Reply to  Lucky Cake

Multumesc!😍

Roxana
Roxana
20.10.2019 21:11

Imi spui, te rog Alina, zaharul este tos, trebuie amestecat pana se dizolva sau nu? Ori folosim zahar pudra?
Multumiri!

emilia
emilia
24.10.2019 15:40

Blatul se poate folosi pentru tortul diplomat?

Emilia
Emilia
24.10.2019 18:40
Reply to  Lucky Cake

Multumesc mult

emilia
emilia
24.10.2019 15:41

nu as vrea sa folosesc piscoturi

ROXANA
ROXANA
26.10.2019 19:17

Avand in vedere faptul ca are multe aprecieri,azi il incerc si eu dar in tava de cuptor sub forma de prajitira .Daca totul merge bine o sa revin cu o poza.Mii de multumiri ptr toate retetele.Sunt fanul tau,apreciez tot ceea ce faci.

Mari
Mari
02.11.2019 13:04

Azi il voi incerca si eu, tot sub forma de prajitura, vreau sa inlocuiesc apa cu sirop de catina, sa mai reduc cantitatea de zahar(contine si siropul de catina zahar invertit), pun deasupra piersici din compot si fulgi de migdale. Sunt curioasa daca se va apropia de prajitura mancaa la o patiserie!

Teo
Teo
06.01.2020 13:01

Bună!
Unde găsesc vă rog frumos extract de vanilie?

Ileana
Ileana
05.02.2020 14:45

Buna. De ce nu merge calculatorul? Incerc sa ajustez pt un tort mai mare, dar nu merge! Multumesc

Ileana
Ileana
06.02.2020 04:34
Reply to  Lucky Cake

Aaaaa…..ok……multumesc!

Madalina
Madalina
13.03.2020 13:18

Bună! Cu ce pot înlocui kefirul? Mulțumesc frumos!!

Madalina
Madalina
13.03.2020 13:19
Reply to  Madalina

Cu iaurt grecesc se poate, ca cel de la blatul umed de cacao?

felicia
felicia
24.05.2020 14:52

cum masor chefirul in grame? nu in ml?

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x