Prajitura pufoasa cu iaurt si visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 buc oua
265 gr faina
50 gr unt
100 ml ulei
300 gr iaurt cremos
300 gr zahar
1/2 lingurita extract vanilie
200 gr visine
100 gr nuca
un praf de sare sare
1 lingurita si jumatate praf de copt

Nutritional information

Prajitura pufoasa cu iaurt si visine

  • 55 min
  • Serves 14
  • Easy

Ingredients

Share

Prajitura pufoasa cu iaurt si visine

Una dintre acele prajituri care le fac mereu , atat vara cand folosesc visine proaspete cat si iarna cu visine congelate. Imi place sa adaug si nuca. Combinatia nuca- visine mi se pare extrem de buna 😉

(Visited 80,733 times, 4 visits today)

Steps

1
Done

Preparare prajitura pufoasa cu iaurt si visine

Prima data punem ouale si zaharul impreuna in vasul mixerului. Adaugam un praf de sare si mixam totul minim 10 minute pana ouale devin precum o spuma si isi tripleaza volumul. Intre timp punem uleiul si untul la incalzit, il lasam pe foc doar pana untul se topeste. Il dam la o parte. Visinelor le scot samburii, apoi le pudrez cu o lingura de faina, care absoarbe excesul de lichid. Daca folosesc visine congelate , nu le decongelez, le folosesc asa inghetate.
Faina o amestec cu praful de copt.
Cand ouale sunt batute bine adaug extractul de vanilie. Iaurtul il amestec cu uleiul si amestec energic cu o lingura, apoi il pun peste oua.
Cern si faina. Cu o spatula cu miscari de jos in sus amestec usor pana aluatul este omogen. Neaparat sa atingem fundul vasului cu spatula deoarece iaurtul are tendinta de a se aseza la baza . Atentie se nu amestecam excesiv, atunci se va pierde din aerul incorporat. Adaugam si nuca maruntita. Amestecam usor de 2-3 ori.

2
Done

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Avem nevoie de o tava rotunda de 24 cm sau de una dreptunghiulara de 20/30 cm . Punem hartie de copt , apoi turnam aluatul egal peste tot in tava. Cu spatula nivelam usor. La final punem visinele. Dam la cuptor intre 35-40 minute pana se rumeneste bine si trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se serveste. Enjoy !

Lucky Cake

Panna Cotta cu sos de visine
previous
Panna Cotta cu sos de visine
next
Paine fara framantare
Panna Cotta cu sos de visine
previous
Panna Cotta cu sos de visine
next
Paine fara framantare
guest
26 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ruxandra

Buna seara, Oare iese prajitura daca injumatatesc cantitatea de zahar?

Gabriela

daca in loc de iaurt , folosesc Sana, e ok? 🙂

Elena

Ce este Sana ???? Explicatimi va rog!! Multumesc anticipat

Maya

Buna! Oare merge si cu iaurt de fructe in loc de cel simplu?

Cris

Se pot folosi si visine din borcan ?

Dina

Smîntîna merge?

Nadejda

Eu am încercat pas cu pas rețeta, dar nu sa primit nimic bun.

În primul rând este foarte mult zahar. Apoi cum poți sa topesti untul și să-l amesteci cu iaurtul rece? Doar untul se face cocoloașe căci se întărește. Apoi e prea mult ulei, pentru ce dacă untul la fel e grăsime? Iaurtul strica tot, aluatul se face moale și toate bulele de aer iese imediat. Faina e puțină. Nu am riscat cu vișinele căci precis nu se coacea deloc, din cauza sucului. Părea mea este sa descrieți mai detaliat rețeta și imagini la fiecare pas.

Diana A. Dumitrascu

Sunt de parere ca nu ai batut ouăle de ajuns. Eu am pus iaurtul când uleiul si untul erau putin călduțe, si nu s-a coagulat nimic. A ieșit o prăjitură pufoasa si aromata, excelentă!!
Sunt sigura ca data viitoare iti va ieși perfect, merită să incerci!

Oxana

Pentru mine de exemplu aceasta e o reteta perfecta si mi-a iesit din prima, cu visine ! Dupa ce se incalzeste untul cu uleiul, si untul e topit il puneti intr-o parte sa se raceasca un pic , adaugati iaurtul cind e caldut uleiul ci nu cind e fierbinte. Daca ati face pas cu pas acest chec la sigur v-ar iesi. Si ati mai gusta intre timp cind preparati checul si totul ar fi clar de ce sunt necesare aceste ingrediente ! E foarte gustos !

ynna

Incercata si este MINUNATA si ffff pufoasa, merita!!

Diana A. Dumitrascu

Prăjitura asta mi-a schimbat toate convingerile de până acum. Este cea mai gustoasa, parfumata si lejeră prăjitură cu vișine pe care am mancat-o in viata mea. Rețeta este perfectă, a ieșit excelent din prima încercare, ba mai mult am făcut porție dublă fiindcă am incredere in rețetele tale, Alina!
Succes pe mai departe!!!

Natalia

Bună ziua Am făcut și eu aceasta prăjitură și mi-a placut foarte mult,dar sa primit cam lipicioasa,oare care ar fi cauza???

Natalia

Parca am mixat bine bine,dar poate fi cauza că am pus smintina de 10%cind am amestecat smintina cu untul și uleiul parca sa brinzit,dupa amestec iar revenea la normal.

Iulia

Spuneti-mi va rog dupa ce ad.untul , uleiul si iaurtul nu se mai mixeaza, doar cu o lingura amest.atent?

ynna

Delicioasa si ffff pufoasa, explicata frumos incat nu ai cum sa dai gres. Multumesc!!!!!

Ofelia

Buna! Daca pun visine sau cirese congelate, nu trebuie sa pun mai multa faina? Se mai coace aluatul de la apa/sucul care iasa din fructe daca nu sunt decongelate si scurse inainte? Multumesc.