O supa nelipsita din bucataria mea. Este o supa pe care o fac pe foc automat, deoarece pun peste iarna pastai la borcan . Asadar pregatirea ei dureaza maxim 35 minute, pana se fierb legumele. Si nu va mai spun ca piticul meu o adora, si o serveste cu un bol mare de salata de ceapa verde.
Ingrediente supa pastai:
3 morcovi
o buc telina
un sfert ardei rosu
1 pastarnac
150 gr sunca afumata sau alta afumatura
10 cm praz( parte alba) sau o ceapa
1 borcam de 800 gr cu pastai, daca nu aveti pusi la borcan , folositi de care aveti, dar mai e nevoie de o rosie mare, decojita, taiata cubulete, o mana de verdeturi tocate marunt( telina frunze, leustean, patrujel)
2 linguri ulei
300 ml smantana de casa
2 linguri faina
sare, piper
o mana de verdeata tocata
Prima data taiem toate legumele dupa preferinte, mie imi plac felii subtiri. Taiem si afumatura si le calim in cele 2 linguri de ulei cam 10 minute, pana incep sa se inmoaie usor. Adaugam sare, piper. Turnam peste legume 3,5 litri apa si lasam sa fiarba la foc mediu pana legumele sunt fierte. Daca folositi pastaile proaspete, le adaugati dupa ce puneti apa, tot atunci puneti si rosia si verdeturile.
Cand sunt legumele fierte, smantana o amestecam cu faina, eu folosesc un tel, asa nu raman cocoloase, adaugam 2 polonice de supa peste smantana, amestecam bine, apoi turnam peste supa si o lasam pana da de 2 ori in clocot. La final gustam si asezonam cu sare si piper. Presaram verdeata tocata si servim cu salata de ceapa verde. Pofta buna !